Zo maak jij de leukste Insta-story's

Vrije tijd door Daniëlle

We kunnen ons een leven zonder Instagram niet meer voorstellen. Niet alleen kun je een kijkje in de keuken van beroemdheden nemen, ook kun je elk moment van je eigen leven delen. Het leuke aan story's is dat je volop kunt experimenteren. Zo kun je bijvoorbeeld je volgers vragen laten beantwoorden of je favorietje liedje voor 24 uur lang delen. Wil je dat jouw Insta-stories eruit springen? Check snel deze pro-tips.

insta storiesLees ook: Onzeker door Instagram? Dit is hoe je er mee omgaat

Filters

Erg leuk om een foto eerst in een bewerkings-app te bewerken met een leuk filter en vervolgens op je Instagram-story te plaatsen, maar dit kan veel gemakkelijker: Instagram heeft namelijk zelf een eindeloos aanbod aan filters. Ben je bijvoorbeeld meer van de aardetinten of zoek je een mooi zwart-wit filter? Het enige wat je hoeft te doen is het venster voor het maken van een Insta-story openen en helemaal naar rechts swipen voor het 'Browse effects' knopje. 

Wanneer je hier op klikt, vind je een lijst met filters. Je kunt op een filter die jou leuk lijkt klikken, het uitproberen en/of opslaan in je bibliotheek. Wanneer je dan een ander keer het venster opent waar je een Instagram-story maakt, kun je je opgeslagen filters en effecten vinden als je naar links veegt.

Gifjes

Wanneer je op het knopje in het menu klikt om gifjes toe te voegen, komen er vaak maar een bepaald aantal en soort gifjes omhoog: de gifs die op dat moment trending zijn. Iets wat je misschien nog niet wist, is dat naast filters Instagram ook een heleboel gifjes heeft die je kunt gebruiken. Het enige wat je hoeft te doen is ze opzoeken in de zoekbalk. Je kunt specifiek zoeken naar een bepaald gifje, van bijvoorbeeld een kopje thee of een zonnetje, maar je kunt ook een 'gifmaker' opzoeken. Wanneer je dit doet komt er een collectie gifjes omhoog met vaak hartstikke leuke gifs ertussen. Je kunt bijvoorbeeld deze termen invullen in de zoekbalk:

  • Lines
  • Muchable
  • Chxrry
  • Lizmosley
  • Kapebeans
  • Lettering White

Zo kun jij je Insta-story nog leuker en unieker maken met leuke gifs! 

Achtergrondkleuren

Wanneer je een foto van een ander account wilt reposten, krijg je vaak een wazige achtergrond kleur. Je kunt je Insta-story wat opfleuren door bovenin op het pennetje te klikken, een kleur te kiezen en vervolgens je vinger 2-3 seconden op het scherm te houden. Zo verander je de achtergrond naar een kleur die jij leuk vindt! Vind je het leuker om een achtergrondkleur te hebben dat dezelfde kleur heeft als iets uit de foto die je repost? Linksonderin staat een pipetje waarmee je een bepaalde kleur kan selecteren. Houd vervolgens je vinger 2-3 seconden op het scherm.

Experimenteer met tekst en kleur

Bij de nieuwe update van Instagram zijn er weer nieuwe fonts bijgekomen, dus er is genoeg om mee te experimenteren! Zo heb je blokletters, maar ook sierlijke. Je kunt er van alles mee: je kunt de kleuren veranderen en echt iets toevoegen aan jouw story. Je kunt bijvoorbeeld 2 dezelfde teksten schrijven en deze over elkaar heen zetten of iets leuks doen met wat kleurtjes. Wees creatief! Wij geven je een paar voorbeelden:

Nog meer inspiratie nodig? Bekijk deze video:

Lees ook: Waarom het soms lijkt alsof je telefoon trilt

Beeld: Unsplash, iStock, Pinterest