Lifestyle / Vrije tijd
Vrije tijd

Vrijgezellenfeestjes: Yay of nay?

1. De Coma Party
Nog voor het moment dat de vrijgezel in kwestie wordt opgehaald ruikt iedereen al sterk naar alcohol. De wijntjes, en later op de middag, de sterkere dranken vloeien rijkelijk en lopen als een rode draad door de dag heen. De dagactiviteit bestaat uit het bezoeken van een wijnproeverij, waarbij alle kipjes in kwestie hun wijn niet uitspugen maar keihard wegtikken. Nog voor het avondeten is er niemand meer die een zinnig gesprek kan voeren. Het voorgerecht bestaat uit garnaaltjes gebakken in pure jenever, het hoofdgerecht is coque au vin en als nagerecht is er tiramisu. Uiteraard wordt er nagetafeld met een koffie mét likeurtje.

Een vrijgezellenfeest van het type Coma Party is een vrijgezellenfeest met overlast. Andere gasten in het restaurant zullen door het geschreeuw en gelal hun gesprekspartners niet meer kunnen verstaan. Voorbijgangers vluchten naar binnen om ramen en deuren te sluiten vanwege het gezang van skihut-knallers. De dames in kwestie zullen, voor zover ze het zich de volgende dag nog kunnen herinneren, de dag van hun leven hebben. Al zullen sommige meiden wellicht niet thuis wakker worden, maar op de alcohol-poli met een slangetje in hun arm.

2. De Gemene Party

Als je op je vrijgezellenfeest slachtoffer wordt van de Gemene Party, dan is het wellicht goed om je af te vragen of je vriendinnen wel echte vriendinnen zijn. De Gemene Party kenmerkt zich door vernedering, van begin tot eind. Je wordt als vrijgezel niet vrolijk opgehaald, maar je vriendinnen bedenken een gemene truc. Ze bellen je bijvoorbeeld op om te zeggen dat je hond een ernstige aanrijding heeft gehad en dat je zo snel mogelijk naar de dierenarts moet komen als je nog afscheid wilt nemen. Daar, bij de dierenarts, staan dan al je vriendinnen te wachten om je mee te nemen op het vrijgezellenfeest.

Als dagactiviteit wordt de bride-to-be in een jurk van snoepjes gehesen, en gedurende de dag worden vreemde mannen aangespoord snoepjes van de jurk af te eten. Hierdoor heeft de arme bride-to-be aan het eind van de dag geen andere keus meer dan poedeltjenaakt rond te dartelen, toegejuicht door haar giebelende vriendinnen. Halverwege de dag wordt het pak omgewisseld voor een andere vernederende outfit waar de honden geen brood van lusten. De dagactiviteit bestaat uit rondjes lopen door een druk stadscentrum terwijl de bruid opdracht krijgt om rare dingen te roepen, zoals "Ik ben een pannenkoek" en "Wie wil me kopen voor twee euro?!"

Tijdens het avondeten moet de bride-to-be haar eten zonder handen afhappen van het lijf van een geoliede bodybuilder en tijdens het uitgaan wordt ze gesandwiched tussen twee bardansers. Volledig kapot rolt ze vervolgens haar bed in. Haar vriendinnen hebben in ieder geval de dag van hun leven gehad.

3. De Dozen Party
Het ergste wat je kan overkomen is dat de organisatie van een vrijgezellenfeest in handen valt van de saaiste meiden van de groep, of je nu een aanwezige bent of de bride-to-be. De hele dag zal in het teken staan van oersaaie activiteiten. Het gehele feest is alcoholvrij. Een glaasje huismerk limonade is waar je het mee mag doen. De activiteiten vallen in de categorie sieraden maken, mozaieken of tegels beschilderen. Voor de mensen die dat te gewaagd vinden is er ook gelegenheid tot kleien. Het etentje van een Dozen Party is een American Party: iedereen heeft vooraf wat hapjes gemaakt en dat wordt bij één van de dames thuis genuttigd. Na het eten wordt X-factor gekeken en daarna is het toch echt tijd om weer naar huis te gaan. De eerste ogen beginnen tenslotte al dicht te vallen!


Heb jij weleens een vrijgezellenfeest in één van bovenstaande categorieën gehad? Wat zou je zelf voor vrijgezellenfeest willen of juist absoluut niet, of heb je er misschien al één gehad?