Wat zegt jouw telefoon over jouw persoonlijkheid?

Vrije tijd door Chiara

Anno 2016 is iedere jonge vrouw in het bezit van een smartphone. Mooie selfies kunnen maken, berichtjes posten op Facebook, foto’s plaatsen op Instagram en groupchats met je beste vriendinnen. We kunnen niet meer zonder. 
 
 
Daarbij hoort natuurlijk wel een mooie telefoon, inclusief fancy hoesje (het liefst met heel veel glitters) en het is ook niet onprettig als je smartphone snel werkt. Iedere vrouw heeft haar persoonlijke voorkeur als het op merken aankomt. Vooral wanneer het om luxere producten die lang meegaan, zoals telefoons, gaat. 

Android versus iOS
Het is je vast niet ontgaan dat Android en iOS een al een eeuwige titanenstrijd met elkaar voeren. Allebei de merken doen hun uiterste best om op de hoogste plek in de markt te staan. Wij houden ons hier niet mee bezig, wij kiezen gewoon voor de telefoon die wij het fijnst vinden qua gebruik. De één kan absoluut niet omgaan met een iPhone, de ander raakt de draad kwijt met een Android-apparaat. Smaken verschillen nu eenmaal, dus iedereen kiest voor iets anders. Maar wat zegt jouw persoonlijke keuze eigenlijk over het type persoon dat jij bent? 


 
 
Om antwoord te kunnen geven op deze vraag is er onderzoek gedaan naar het verschil tussen iPhone en Adroid gebruikers. Tijdens dit experiment werden deelnemers gevraagd om een vragenlijst in te vullen over de kenmerken die zij associëren met de gebruikers van de verschillende smartphones. Uit de resultaten bleek dat Android-gebruikers worden gezien als eerlijkere en nederige mensen, die een vriendelijker karakter hebben, meer open zijn en minder extravert dan iPhone-gebruikers. 

En ben jij een iPhone-fan of gebruik jij liever Android?