Craig David - The Story Goes...

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Een aantal jaar geleden was daar opeens Craig David, die onze voeten in beweging bracht op Artfull Dodgers single ?Re-re-rewind?. En daarna was hij niet meer uit de hitlijsten weg te denken met solohits als ?Fill me in? en natuurlijk de klapper ?Walking away?. Na zijn eerste album ?Born to do it? ? die in thuisland Engeland meteen naar de eerste positie in de albumlijst schoot ? en de volgende plaat ?Slicker than your average? was het een paar jaartjes stil rond de zanger.

In alle rust heeft Craig samen met Mark Hill, zijn oude maatje van Artfull Dodger, zijn nieuwe album ?The Story goes...? opgenomen. Sinds een tijdje is het album eindelijk te koop.

De plaat opent met de eerste single ?All the way?. En ondanks het sterke begin van de plaat, zwakt het geheel helaas alweer snel af. Echt lekkere luisterliedjes zijn het niet en al snel worden de nummers tot achtergrondmuziek gedegradeerd. In die hoedanigheid voldoet de muziek prima, maar dat kan vast niet zijn bedoeling zijn geweest.
Bij tijd en wijlen begin ik me te irriteren aan Craigs zwoele slaapkamerstem. Bij ?Take ?em off? zap ik gauw door, want de tekst werkt op mijn lachspieren. De pillow-talk werkt bij mij niet, maar bij een hoop andere meisjes en vrouwen vast wel. Dertien nummers lang probeert Craig ons te overtuigen van zijn kunnen, maar helaas voor hem is dit toch de minste van zijn drie albums. Beetje een tegenvaller.

Afbeelding verwijderd door redactie