Black and White 050505 Simpe Minds In Concert

Vrije tijd door Redactie Ze.nl
Het Concert

Jawel, 17 september was het eindelijk zover. Het exclusieve concert van de Simple Minds in Paradiso. De officiele CD presentatie van hun nieuwste aanwinst, Black & White 050505. En wij mochten erbij zijn!

Redactrices Angel en Inge gingen op weg naar Paradiso in Amsterdam. Inge was nog nooit in Paradiso geweest (jawel een cultuur-barbaar) en Angel ooit lang geleden. Maar dat mocht de pret niet drukken, we hadden tenslotte de TomTom... Ehm, wat was het adres nou toch? Adres vergeten... Tja dames dan helpt zelfs de TomTom je van de wal in de gracht...
Na goede hulp van het thuisfront, enige D-tours en een flink stukje wandelen kwamen we ietwat laat aan in Paradiso. Dit had ook zijn voordelen, er waren geen rijen meer. Niet voor de deur, niet bij het toilet en niet voor de bar.

Afbeelding verwijderd door redactie

Binnen gekomen voelde de sfeer direct goed en kennelijk voelde Amsterdam ook goed voor de Simple Minds. Zij begonnen met het tweede nummer van hun nieuwe CD ?Home?. Na het tweede nummer ?Stay Visible? was ons één ding wel duidelijk: nieuw maar toch vertrouwd... de vertrouwde sound van de Simple Minds. En kennelijk was dat wat ze wilden laten horen, want al snel gingen zij over op de zogenaamde ?gouwe ouwen? waarna de zaal helemaal plat ging. Het is even wennen dat de mannen wat ouder zijn geworden. Jim Kerr doet inmiddels meer denken aan je vader en de schattige Charlie Burchill is nog steeds schattig ondanks wat rimpelvertoon. Maakt allemaal niet uit, de mannen rocken nog steeds!

Afbeelding verwijderd door redactie

Helaas, ?time flies when you?re having fun? Al snel was het krap anderhalf uur later en was het optreden, na een toegift van vijf nummers, weer voorbij. Toch was het feest nog niet helemaal over. Voor pers en genodigden was er nog de mogelijkheid om een drankje te drinken op de VIP party. Wellicht zou hier zelfs nog een glimp op te vangen zijn van de bandleden zelf. Van dat drankje hebben we genoten, bandleden hebben we helaas niet meer mogen ?spotten?.

Rond de klok van twaalf reden wij weer Amsterdam uit, ditmaal zonder problemen. Mochten jullie nu denken: "goh dat had ik ook wel willen mee maken". Dat kan!! Het concert staat on-line en is te bekijken via de volgende link: www.fabchannel.com. Daarnaast komen zij op 17 februari 2006 terug naar Nederland voor een concert in de HMH in Amsterdam. Er zijn nog kaarten verkrijgbaar!

Het Album

Het nieuwste album van de Simple Minds: Black and White 050505 is opgenomen in Italie en Nederland en gemixt in Los Angeles door Bob Clearmountain. Dat Simple Minds een band met Nederland heeft blijkt wel uit het feit dat de albumcover ontworpen werd door het uit Delft afkomstige ontwerpburo Fabrique. De bandleden hadden, na hun pauze van 3 jaar, als doel om met deze CD een nieuw publiek te bereiken. Zij wilden middels het experimenteren met oude nummers een nieuwe sound ontwikkelen.

Afbeelding verwijderd door redactie

Naar onze mening is dat laatste niet echt gelukt. Na de diverse synthesizer intro's die in eerste instantie inderdaad een nieuwe sound doen vermoeden, komt toch de typische ?epic rock-sound? weer op de voorgrond. Absoluut geen probleem, als je net als ons van de herkenbare sound van de Simple Minds houdt. Deze is echter totaal niet oubollig of gedateerd. Of ze echter nieuw publiek gaan bereiken met dit album vol eigentijdse lyrics is maar de vraag. Het album bevat een aantal geweldig goede songs, zoals 'Stranger en 'Kiss the ground", maar op een meezinger als 'Don't you forget about me' of 'Alive & Kicking' hoef je op dit album niet te rekenen. Een ding is wel zeker, de Simple Minds zijn terug en hoe! Deze CD staat voor alles wat ze tot nu toe bereikt en gedaan hebben.

Hun nieuwe single 'Home' is sinds 5 september uit en hun nieuwe CD ligt sinds 12 september in de winkels. Wil je meer informatie over de Simple Minds of wil je graag al iets van de nieuwe CD horen? Ga dan naar www.simpleminds.com