Brieven van de kerstman

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Ondanks het drukke leven van Tolkien, hij was professor en scheef ook nog publicaties is hij toen zijn eerste zoon John ongeveer 4 jaar was begonnen met het schijven van de brieven van de kerstman. En wat is er nu leuker dan ieder jaar weer persoonlijk een brief, door de kerstman zelf geschreven, via de post te ontvangen?

Voor de kinderen van Tokien moet het ieder jaar weer een feest geweest zijn. Dit is waarschijnlijk ook de reden dat veel van deze brieven in een goede staat bewaard zijn gebleven. En nu is er een herziene uitgaven van het boek 'Brieven van De Kerstman'.

In de brieven staan mooie en leuke verhalen over het leven op de noordpool: over de kattenkwaad uithalende noordpoolbeer die al het noorderlicht af stak; over de onhandige noordpoolbeer die de noordpool beklom en door het dak van het huis van de kerstman viel; over de strijd tegen de kabouters, de hulp van de elven en de feesten met de neefjes van noordpoolbeer. Vaak werden deze brieven begeleid door een klein briefje met het runeachtige handschrift van noordpoolbeer of het vloeiende handschrift van de elf Ilberth.

Afbeelding verwijderd door redactieAfbeelding verwijderd door redactie

Niet alleen verhalen van de kerstman, maar ook tekeningen van de kerstman en postzegels gemaakt door de kerstman zijn een feest om te zien. En gelukkig is dit alles op een leuke manier gevat in het boek, wat het een feestje maakt om te lezen of gewoon in te kijken.

Het boek is leuk om voor te lezen voor de jongsten onder ons, om zelf te lezen voor ieder ander en voor de ware Tolkien kenner een feest van herkenning door alle gebruikte karakters, types en een door hem zelf ontwikkelde geheimtaal. Hoe kan het ook anders als professor Angelsaksisch.

Kort samengevat: Een aanrader voor jong en oud. Een boek dat ieder jaar als je het weer pakt nieuwe verassingen voor je in petto heeft!
Afbeelding verwijderd door redactie
Titel: Brieven van de Kerstman
Auteur: J.R.R. Tolkien
Uitgever: Uitgeverij M - www.uitgeverij-m.nl
ISBN: 90-225-4358-7
Prijs: 19,90
Pagina's: 111