CD: Youp van 't Hek: Het zelfmoordcommando

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

De rode draad in het verhaal is een ontmoeting met de man in het vrolijke jasje, 25 jaar geleden in Normandië. Daar spraken ze over hun leven, hun toekomst en hun dromen. Nu blijkt Van ?t Hek te zijn geworden wat de man graag had willen zijn. Aan de hand van dit verhaal wil hij duidelijk maken dat Nederlanders in een prachtig land leven en dat er niet zoveel gezeurd zou moeten worden. ,,Er zijn twee dingen in het leven écht belangrijk: liefde en werk. Dat zijn zaken die de boel een beetje dragelijk maken.??

Natuurlijk wordt ook het afgelopen jaar in een doorlopend tempo behandeld en komen vertrouwde elementen toch weer terug in de conference. Denk aan Buckler? Maar ook voetbalsupporters, Big Brother, de Schipholbrand, Jack Spijkerman, terrorisme, Rachel Hazes, honden, Ajax, het Gooi, de tsunami en Talpa komen aan bod. Erg grappig is te horen dat Talpa niet alleen ?mol? betekent, maar ook ?puist?. Boven alles komt naar voren dat mensen moeten leven en genieten. Kortom, leef! Iets waar ik me persoonlijk wel in kan vinden?

Zelf ben ik geen specifiek liefhebber van het werk van Youp van ?t Hek, maar ik moet zeggen dat Het zelfmoordcommando toch wel wat leuke stukjes bevat. Natuurlijk zijn sommige grappen voorspelbaar, maar al met al vond ik het best het luisteren waard.

De oudejaarsconference is een stuk korter dan de normale shows van Van ?t Hek, een kleine vijf kwartier. Op de CD staat een registratie van de voorstellingen op 16 en 17 december in de Kleine Komedie in Amsterdam, waarbij de liedjes apart te beluisteren zijn.

Afbeelding verwijderd door redactie

Youp van ?t Hek ? Het zelfmoordcommando
CNR Entertainment BV