Dit zijn de leukste activiteiten voor Vaderdag

Vrije tijd door Maya Luz

Het is aankomende zondag alweer Vaderdag. Je kan je vader natuurlijk cadeaus geven om hem in het zonnetje te zetten, maar een leuke dag voor hem organiseren is misschien wel veel leuker! Dit zijn de leukste activiteiten om te ondernemen met Vaderdag.

Lees ook: Vaderdag komt eraan: dit zijn de leukste cadeaus

Ga gezellig de natuur in

Heb jij een vader die enorm kan genieten van tijd doorbrengen in de natuur? Dan vormt dit een ideale activiteit voor dit weekend. Ga samen het bos in of bijvoorbeeld naar het strand. Gebruik deze ontspannende tijd om met elkaar te praten. Dit zijn de momenten waarop jullie samen mooie herinneringen kunnen maken. Je hoeft het niet groots aan te pakken om er een bijzondere dag van te maken.

Doe iets actiefs en/of competitiefs 

Sportieve vaders zijn altijd wel in voor een wedstrijdje. Neem ze mee naar een leuke, sportieve activiteit en kijk of je ze kunt inmaken. Ga bijvoorbeeld bowlen, minigolfen of padellen. Hierdoor kunnen jullie goede quality time met elkaar doorbrengen terwijl jij ook nog eens fanatiek kunnen zijn.

Ga kamperen voor Vaderdag

Wil je van Vaderdag een heel weekend maken? Neem je vader dan mee de natuur in en ga samen kamperen. Dit is voor veel vaders een perfecte weekendbesteding. En het geeft jullie de mogelijkheid om echte quality time met elkaar door te brengen. Niks brengt mensen dichter bij elkaar dan een avondje om een kampvuur doorbrengen.

Herbeleef herinneringen uit je jeugd met je vader

Heb je een mooie herinnering met je vader uit je jeugd? Met Vaderdag heb je de perfecte mogelijkheid om deze mooie herinnering her te beleven. Kijk naar waar je deze herinnering hebt gemaakt en of het mogelijk is om nog een keer hierheen te gaan. Je kan een herinnering thuis ook gemakkelijk nabootsen. Dit wordt ongetwijfeld een prachtige walk down memory lane.

Ga naar een museum of concert

Voor de vaders die liefhebbers zijn van de kunsten, is het bezoeken van een museum of concert een ideale Vaderdag activiteit. Vraag hen vooral of hij nog dingen op z'n bucketlist heeft staan die hij graag wil bezoeken. Laat hem jou meenemen en inspireren door de kunst die hem inspireert.

Neem hem mee uit lunchen

Tot slot is het nooit een slecht idee om je vader te trakteren op een lekker hapje eten. Een goede lunch is altijd leuk voor met Vaderdag. Bezoek een restaurant dat zijn favoriete soort eten serveert. Sluit je lunch af met een zoete traktatie of een lekker kopje koffie, daar worden vaders ook altijd blij van.