Is een kater minder erg op vakantie?

Vrije tijd door Claire

Bij vakantie hoort een feestje en een drankje. Je verdient het en het is vaak leuk om de drankjes uit een andere cultuur te proberen die je hier niet hebt. Ooit een tinto de verano gedronken? Oftewel de mix tussen rode wijn en 7UP (of een andere frisdrank)? Zo ja, dan weet je waarschijnlijk wel dat je het snel wegdrinkt en er snel dronken van wordt. Toch heb je er de dag erna minder last van. De kater is minimaal en je hebt energie voor de rest van dag. Dit is hoe dat komt.

Lees ook: De lekkerste cocktailtrends voor de zomer van 2024

Waarom je kater minder erg is op vakantie

Afleiding

In Nederland plan je de dag na een feestje waarschijnlijk weinig in en heb je de tijd en ruimte om brak te zijn. Op vakantie is dit anders, daar is het elke dag feest. Niks de dag erna uren in je bed blijven liggen (waarschijnlijk ook veel te heet als je naar een warm land gaat), naar buiten met die handel! Een stad of plek bezoeken, zwemmen of eten is een goede afleiding van de effecten van een drankje te veel. Zolang je maar genoeg water drinkt, merk je er vaak weinig van als je iets leuks doet.

Ontspannen

Een grote reden van het minimaal hebben van een kater op vakantie is dat je ontspannen bent. Je moet en hoeft niks, hebt weinig stress en doet vooral waar jij zin in hebt. Als jij zin hebt om de hele dag gewoon in je hotelkamer te zitten om lekker met de airco aan in bed een serie te kijken, dan doe je dat en is de kater als wolken voor de zon verdwenen. Daarbij kun je als je uitgerust bent fysiek meer aan. Je slaapt meer en eet ook veel op vakantie. Ook dit helpt tegen een kater.

Meer water drinken

Op warme dagen drinken veel mensen een grote hoeveelheid water. Dat is goed, want het werkt alle afvalstoffen uit je lichaam weg en voorkomt hoofdpijn. Laat dat nou net iets zijn wat alchohol met je doet. Een kater is een gevolg van uitdroging waarvan je de signalen waarschijnlijk wel herkent. Je moet vaker naar het toilet, waarna je de dag daarna duizelig en met hoofdpijn wakker wordt. Niet als je de hele dag heel veel water drinkt. Doe dit dus vooral. Het doet je vast goed.

Mocht je je door de hitte en misschien wat slaapgebrek toch brak voelen en een kater hebben? Hydrateer jezelf dan. Water, kokoswater (staat meteen mooi op het ligbedje), een heerlijke koude fruitsmoothie of een watermeloen zijn goede, hydraterende en verfrissende antikater middelen. Proost!