Lifestyle / Vrije tijd
Vrije tijd

Lois & Clark: The new adventures of Superman

Het verhaal van Superman: Van alien tot held
Superman komt als kind van de planeet Krypton naar de aarde, maar zonder zijn ouders. Op de aarde wordt hij gevonden en geadopteerd door het kinderloze echtpaar Kent. Zij voeden hem op alsof hij hun eigen kind is. Het jongetje krijgt van zijn adoptieouders de naam Clark, en hij blijkt over ongelimiteerde krachten te beschikken. Eenmaal volwassen ontdekt hij zijn levensmissie: het beschermen van de bewoners van Metropolis tegen de duistere plannen van de doortrapte zakenman Lex Luthor. Luthor is uit op heerschappij over de hele wereld, maar Superman doet er alles aan om daar een stokje voor te steken.

Om ervoor te zorgen dat hij altijd op de hoogte is van het laatste nieuws, gaat Clark undercover werken als journalist bij de plaatselijke krant 'The Daily Planet'. Daar ontmoet hij de eigenwijze, feministische, zeer ambitieuze Lois Lane. Aanvankelijk bestaat er sterke rivaliteit tussen de twee. Ze werken, ruziën en flirten met elkaar, en samen jagen ze de nieuwste verhalen in de stad Metropolis achterna. Hun beste primeur is het geheime idool van Lois, die ze Superman noemt, door de S in het logo van zijn kostuum. Na verloop van tijd ontwikkelen Clark en Lois ook romantische gevoelens voor elkaar, maar Clark heeft altijd in zijn achterhoofd dat Lois ook helemaal weg is van Superman. Hij is de superheld van wie ze niet weet dat hij Clark?s alter ego is?

Afbeelding verwijderd door redactie

Prijzen
De tv-serie sleepte destijds diverse belangrijke prijzen en nominaties in de wacht, waaronder de Saturn Award in 1994, twee Emmy nominaties in 1994, twee Emmy nominaties in 1995 en een Emmy nominatie in 1996.

Teri Hatcher
Jarenlang speelde zij dus zeer succesvol de rol van Lois Lane in de tv-serie 'Lois & Clark'. Het succes van 'Lois & Clark' leverde haar ook flink wat filmrollen op, waaronder die van Bondgirl in 'Tomorrow Never Dies'. Echter, nadat de tv-serie 'Lois & Clark' beëindigd werd, werd het erg stil rondom de mooie brunette. Maar nu is ze weer helemaal terug met de tv-serie 'Desperate Housewives', waarin ze de rol speelt van de onhandige, alleenstaande moeder Susan. Deze rol leverde haar al eens een Golden Globe op, en nog steeds stromen de awards binnen.

Dean Cain
In 1993 werd deze destijds nog onbekende acteur gevraagd voor de rol van Clark Kent in 'Lois & Clark'. Vanaf die tijd is hij een grote bekendheid. Naast het acteren is hij ook regiseur (Rag and Bone, 1997) en schrijver. Schrijven is zijn grootste hobby; hij heeft zelfs twee afleveringen van "Lois & Clark" geschreven: "Seasons Greedings" en "Virtually Destroyed". Tegenwoordig is Dean als presentator te zien in "Ripley's believe it or not". En dat voor iemand die alleen maar acteerde om wat geld bij te verdienen.

Afbeelding verwijderd door redactie

Deze DVD set begint met een volledig pilot van anderhalf uur, geïntroduceerd door de producer Deborah Joy LeVine. In de pilot maak je kennis met de mensen in Metropolis en bij 'the Daily Planet', de Kents en 'badguy' Lex Luthor. Je krijgt te zien hoe Superman aan zijn kostuum en zijn logo komt en hoe hij Lois voor het eerst uit de handen van Lex Luthor's handlangers redt. Heel leuk is het commentaar op deze pilot door Dean Cain, Deborah Joy LeVine en regisseur Robert Buthler.

Er staan nog veel meer leuke extra's op deze dvd's, zoals de documentaire 'Van rivalen tot romantiek' over het ontstaan van 'Lois & Clark'. Ook kan je een kijkje achter de schermen nemen of met Superman 'De lucht in'. Voor de liefhebber dus een echte must-have! In de toekomst kun je ook de andere 3 seizoenen van 'Lois & Clark' op dvd verwachten.

Afbeelding verwijderd door redactie

"Lois & Clark: The New Adventures Of Superman - Series 1" (1993)

Genre: Actie/avontuur
Uitgebracht door: Warner Bros Studio
Boxinhoud: 6 dvd's
Duur : 924 min
Prijs: vanaf ? 69,99
Releasedatum : 15/02/2006