Lifestyle / Vrije tijd
Vrije tijd

Filmmuziek Memoirs of a Geisha

Geisha is een intens en intiem album geworden waar Japanse thema?s en ethnische instrumenten niet worden geschuwd; geen typisch 'John Williams' album dus. De Japanse fluit en drums benadrukken de setting en als je je ogen sluit, bevind je je in een mum van tijd in het Kyoto van voor de oorlog. Je ziet de witbepoederde poppenhoofdjes voor je, hoort de dames klepperen door de smalle straatjes van Kyoto en je hoort hoe ze hun shamisen bespelen. De subtiele synthesizers zorgen ervoor dat je je niet gaat ergeren aan de oosterse invloeden en dat de muziek ook uitstekend past bij een eigentijdse tapas of ´fusion´ maaltijd. Kortom: een album dat past binnen eenieders muziekcollectie.

http://vrouwen.nl/documents/1a803babfda3e0249960b5f06372511b.jpg


De componist John Williams, die de muziek voor Geisha heeft verzorgd, heeft gekozen voor een andere benadering dan in zijn laatste werken. Vooral de laatste jaren gebeurde het dat de componist het thematische werk opzij schoof. Op dit album echter keert hij regelmatig terug naar de hoofdmelodie uit de eerste track. Yo-Yo Ma en Itzhak Perlman verzorgen de cello- en vioolsolo?s en deze zijn van het kwaliteitsniveau dat we van ze gewend zijn: technisch niets op aan te merken en heel goed in staat om de gevoelige snaar te raken.

Het is dan ook niet verrassend dat John Williams een Golden Globe heeft gewonnen in de categorie 'Best Original Score'. Daarbij komt dat hij genomineerd is voor een oscar voor zowel deze film als Munich. Op 5 maart weten we meer?

Componist: John Williams
Uitgevoerd door Yo-Yo Ma, Itzhak Perlman, Masakazu Yoshizawa
Label: Sony Classical

Bestel nu!
Memoirs Of A Geisha<br>Original Soundtrack
Memoirs Of A Geisha
Original Soundtrack