25 dingen die altijd gebeuren bij Say Yes To The Dress

Vrije tijd door Marleen_S

Sommige brides to be verzamelen al vanaf hun vijfde plaatjes van de meest weelderige Assepoester-jurken. Anderen trouwen het liefst in hun kerstjurkje van 2008. Hoe dan ook, wie houdt er niet van het drama in Say Yes To The Dress?

 
And… do you say yes to the dress?” Nog net zonder een orgasme, kan het gestreste bruidje de beroemde woorden uitschreeuwen. Ja, in hemelsnaam ja, voordat ik terugkrabbel! Een wens om te trouwen of niet, het TLC-programma Say Yes To The Dress kijkt zo lekker weg. Vooral omdat je er altijd vanuit kan gaan dat de volgende dingen sowieso gebeuren.
 
De naam Pnina Tornai komt gemiddeld vijftien keer per uitzending voorbij. En ie-de-reen draagt die ene jurk met dat doorschijnende lijfje. Waar vaders spontaan een toeval van krijgen.


 
Sowieso één meisje per aflevering dat binnenkomt bij Kleinfeld, het episch centrum van Say Yes To The Dress wil een suikertaart bruiloft met dito jurk. 
 
De gemiddelde hysterische bruid neemt een entourage van 12 mensen mee. Waarvan er tenminste één Courteney heet.

De moeder van de bruid gaat uiteindelijk ook voor zichzelf op ontdekkingstocht in de bruidsshop. 
 
Diezelfde pushy mom hemelt de jurk van haar dochter op het eind helemaal op, ook al geeft ze achter de schermen toe de jurk zelf nog niet eens als rolgordijn te willen gebruiken.
 
Alle jurken liggen altijd ietsje pietsje boven het budget. Ach ja, tweeduizend euro extra valt ook wel mee meid.
 
Elke gelukkige bruid predikt op het einde dat je het weet als je de juiste jurk gevonden hebt. Hoe je dat dan weet is nog altijd een raadsel. Je wéét het gewoon. 
 
De bruidsconsultanten (ja, een chic woord voor jurkenverkoopster) zijn altijd op zoek naar de jurk met het wow-effect. Voor minder doen ze het niet.

Geen enkele bruid is traditioneel (my wedding is going to be different!), maar allemaal lopen ze wel met eenzelfde soort jurk weg.

Gewild of juist gehaat, in elke aflevering komt 'ie voorbij: de sweetheart-neklijn.
 
Alles wat een bruid niet wilde, geen kant, geen parels, kiest ze uiteindelijk toch wel. 
 
Soms komt er ineens een bruid langs die een andere kleur wil, rood of het liefste zwart. En daar is de familie het nooit mee eens. 
 
Wanneer de bruid verliefd, nee spontaan een orgasme krijgt van haar droomjurk, kun je er donder op zeggen dat er tenminste één chagrijn in haar entourage zit die er nog net niet van kotst. Waarna het gepieker kan beginnen. 


 

Weet een bruid eindelijk wat ze wil (en alleen maar dat), zul je zien dat ie al-tijd uitverkocht is. Maar een paar belletjes later komt het allemaal goed. Als je een bruidconsultant bent, ben je een pro.
 
Ook met een enkel telefoontje geregeld: of de jurk aangepast mag worden van de designer. Is eigenlijk nooit een probleem, maar het is de ultieme cliffhanger voor het reclameblok. Kippenvel.
 
Als de jurk dan na een halfjaar goed is aangepast, zijn de spanningen altijd megahoog. En dan blijkt 'ie gewoon te passen. Of juist niet en dan krijgt de bruid ruzie met de Poolse naaister. Tv van het allerhoogste niveau. 
 
De bruidsconsultanten raken altijd in paniek als blijkt dat de bruid al over zes maanden gaat trouwen. "Meid, da’s veel te laat!!!!!!!" Tja, niet iedereen is al vanaf haar tiende bezig.
 
Soms is de designer herself in de winkel. Hysterie op en top. Zie dan nog maar eens no to the dress te zeggen.
 
Elke jurk is lelijk tot het moment dat de bruidsconsultant met een riem de hoek om komt kijken. Een zijden, paarse, met parels ingelegde sjerp. Dat verandert al-les.
 
Als er sluiers aan te pas komen, gaan de tranen rollen.
 
De moeder beseft aan het eind van de aflevering ineens dat haar dochter écht gaat trouwen.
 
Als de bruid haar yes nog maar net een seconde heeft uitgesproken, wordt er in de hele winkel geklapt en gehuild met een dramatisch muziekje op de achtergrond.
 
De alom geliefde bruidconsultant Randy weet altijd raad. Met zijn Colgate-glimlich lult 'ie zijn bruidjes gewoon moeiteloos om, om voor een betere (uiteraard retedure) jurk te kiezen.
 
Heel soms komt er een echtgenoot mee tijdens een passessie. Daar zijn niet alle bruidconsultanten blij mee. Wat dan weer heerlijk is om naar te kijken.

En tot slot: elke aflevering is onze aller Randy nog meer oranje dan de dag ervoor. 
 
Zit jij ook standaard voor de buis als Say Yes To The Dress begint?