'Wij willen de HMH in vuur en vlam zetten'

Vrije tijd door Redactie Ze.nl
Waar kennen we Behave van?

"We hebben een paar maanden geleden een Essent Award gekregen. In 2004 hadden we een radiohit met de single 'High On You'. Dit nummer staat ook ons debuutalbum dat vorig jaar uitkwam. Ik ken gitarist Gerjan Schreuder sinds de brugklas. We spelen nu een jaar in de huidige bezetting met basgitarist Junior Vogel en drummer Jeroen de Haan."

Jullie doen dit jaar mee aan het Nationaal Songfestival. Hoe is dat zo gekomen?

"We zijn gevraagd, nadat we de Essent Award hadden gewonnen. We moesten heel erg hard lachen, want een rockformatie associeer je toch niet meteen met het Songfestival, maar waren meteen enthousiast. We kunnen ons nu in de kijker spelen. Heel Nederland maakt op deze manier kennis met Behave."

Het Songfestival wordt soms een carrièrekiller genoemd, zijn jullie daar niet bang voor?

"Angst is nooit een goede raadgever. Bang om op ons bek te gaan zijn we niet. Dat kan volgens mij ook niet, want we blijven gewoon Behave. We gaan ons niet aanpassen. Doen ons eigen ding. Het maakt niet uit of we nu op het Songfestival spelen, in een volle Arena of in het Olympisch dorp in Turijn."

Hebben jullie eigenlijk iets met het Songfestival?

"Onze drummer zat vroeger wel samen met zijn drie zussen op de bank voor de tv met een kladblok. Hij is de enige. Ik heb er zelf ook niks mee."

Wie gaat er winnen?

"Ik heb geen idee. Wij gaan ons ding doen. We hebben een leuke show, goede belichting, mooie kleding én drie goede nummers. Voor ons geen danspasjes of vuurwerk. Vrouwen waren in het verleden in het voordeel. Maud is de gedoodverfde favoriet. Misschien werkt het in ons voordeel dat we een jongensband zijn en stemmen de vrouwelijke kijkers op ons. Ik ben echt benieuwd. Wat denk jij?"

Jullie spelen drie nummers, 'Maybe Tomorrow', 'L.A. Baby' en 'Heaven Knows', kun je daar al iets over vertellen?

"Het zijn echte Behave-nummers. Energieke songs. Enthousiast. Er zitten twee up-tempo nummers bij en een rockballade. Mijn voorkeur verklap ik niet."

'Heaven Knows' hebben jullie uitgekozen uit de inzendingen. Was de keuze moeilijk?

"Er was een grote groep waarvan je meteen kon zeggen dat het niets was. 'Heaven Knows' is een echt Behave-nummer. Samen met de schrijver hebben we nog aan het nummer gewerkt. Het is echt een perfecte song voor ons. Het had van onszelf kunnen zijn. We zijn er echt heel erg blij mee."

Als jullie naar het Eurovisie Songfestival mogen, maken jullie dan een kans?

"Daar denk ik nog niet over na. Ik concentreer me op de dingen die nu gebeuren. Leef van dag tot dag."

Waarom moet iedereen op jullie stemmen?

"We kunnen een goede show neerzetten op een eerlijke manier. Doen er alles aan om onze energie aan het publiek over te brengen. Wij willen de Heineken Music Hall in vuur en vlam zetten!"

Wat kunnen we nog meer van jullie verwachten?

"Er zijn plannen om na het Songfestival een single uit te brengen. Er komt waarschijnlijk ook een limited edition van ons album ?On Air? met daarop de Songfestival nummers. We willen verder groeien."

Meer weten over Behave, bezoek dan hun site www.behaveonline.com. Op www.nationaalsongfestival.nl lees je meer over het Nationale Songfestival en hoe je op Behave kunt stemmen.

Lees de komende dagen ook interviews met Maud en Treble op Vrouw.nl!