Zo zorg je ervoor dat je nooit meer last krijgt van je voeten tijdens een festival/concert

Vrije tijd door Maya Luz

Ga jij deze zomer naar concerten en/of festivals? Dat is natuurlijk ontzettend leuk. Je hebt veel dingen om over na te denken ter voorbereiding. Maar een ding waar festival- en concertgangers regelmatig last van hebben, is van hun voeten. Je staat voor een lange tijd en dat eist na een tijdje zijn tol. Wil jij de dag of avond doorkomen zonder pijnlijke voeten? Dit zijn onze beste tips.

Ook interessant: Concerten voor dummies: dit zijn alle do's en dont's

Draag nooit nieuwe schoenen naar een festival/concert

We snappen helemaal dat je waarschijnlijk nieuwe schoenen hebt aangeschaft voor dit evenement, maar loop ze alsjeblieft eerst in voordat je naar het festival of concert gaat. Sommige schoenen kunnen heerlijk zitten als je ze in de winkel aanhebt, maar kunnen alsnog pijn gaan doen na een paar uur dragen. Zorg er dus altijd voor dat je nieuwe schoenen zijn ingelopen voordat je ze aantrekt naar een evenement waarbij je ze niet uit kan trekken.

Laat je voeten 's nachts luchten

Als je naar een meerdaags festival gaat, is de kans groot dat je voeten na de eerste dag al best veel kilometers hebben gemaakt. Je hebt 's nachts de mogelijkheid om je voeten rust te gunnen. Doe dit door ze te laten luchten. Slaap dus niet met sokken aan. Hierdoor geef je je voeten de mogelijkheid om uit te zetten, wat vaak gebeurt als ze lang belast zijn. De volgende dag zijn ze weer zo goed als nieuw. Draag ook luchtige schoenen en sokken als dit kan! Je voeten opsluiten in strakke schoenen leidt uiteindelijk tot meer pijn.

Draag gepaste schoenen voor de locatie

Als je naar een festival gaat in een grasveld, heb je schoenen nodig die geschikt zijn voor deze ondergrond. Draag hier bijvoorbeeld geen schoenen met een hak, maar ga op platte schoenen. Hakken zouden we voor evenementen zoals festivals en concerten vrijwel altijd afraden, maar als je ze echt wil dragen, check dan eerst de locatie. Sta je bijvoorbeeld de hele dag of asfalt? Dan zijn hakken een stuk minder pijnlijk dan wanneer je door de modder moet.

Ga zitten wanneer je kan

Heb je zitplaatsen voor het concert? Mooi! Maak er gebruik van. Ga tussen het voorprogramma en de hoofdact zitten om je voeten de tijd te geven om even op te laden. Dan heb je tijdens de rest van het concert geen pijn aan je voeten en kun je heerlijk dansen. Heb je staplaatsen of ga je naar een festival, pak dan alsnog de mogelijkheid om te zitten als je die ziet. Veel mensen gaan in concertzalen op de grond zitten, dus schaam je niet als dit je ook doet. Bij festivals is een zitplaats vinden vaak iets lastiger, maar wees niet bang om lekker in het gras neer te ploffen als het nodig is.

Loop tussendoor, blijf niet stilstaan

Tijdens evenementen kun je lang op dezelfde plek staan, maar hierdoor krijg je juist nog meer pijn aan je voeten. Voorkom stilstaan zo veel mogelijk en probeer zo veel mogelijk te dansen of rond te lopen. Is er even geen leuke act? Maak een rondje over het festivalterrein! Bij concerten is het vaak iets lastiger om even te gaan lopen, je wil natuurlijk niet je plekje kwijtraken. Maar wanneer het wel kan, raden we het zeker aan.

Neem een tweede paar schoenen mee

Tot slot is het meenemen van een tweede paar schoenen ook zeker een aanrader. Draag bijvoorbeeld je hakken om mooie foto's te nemen en wissel ze dan om voor comfortabele schoenen waarin je lekker kunt dansen. Een fan verzon laatst iets heel slims voor tijdens het concert van Taylor Swift. De shows van de Era's Tour duren maar liefst drie uur! De fan had daarom dikke sokken meegenomen om te dragen tijdens het concert. Zij had in ieder geval geen blaren na de show!

@everydayzandy ERAS TOUR TIP! This was a game changer for my feet that night! I went to night 2 at Allegiant Stadium in Las Vegas! If you choose to wear the sparkly boots, uncomfortable cute heels, or another shoe that hurts your feet after standing for hours, bring the fuzzy socks! Trust me! It will give you that extra comfort and you wont feel gross standing on the arena floor 🎤. I stood for @taylorswift entire concert and it was AMAZING! My feet still hurt at the end of the night but i was able to last for 3+ hours and walking in Vegas because of this tip. Try it and thank me later. #erastour #erastourtips #erastourtip #tserastour #tseras #erasoutfitideas #erasoutfit #erastourlasvegas #concerttips #sparklyshoes #taylornation #swifttok #swiftie @everydayzandy ♬ original sound - Zandy

Lees ook: Situaties die je herkent als je een feestbeest bent