Diep

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

'Diep' is gebaseerd op het boek 'Het leven bestaat niet' van Hendrickje Spoor. Deze film gaat over een meisje dat op het punt staat om liefde en seksualiteit te ontdekken. Haar ouders liggen in scheiding en zij ontdekt zichzelf. Als kijker wordt je meegesleurd met haar tegenstrijdige, onzekere en verwarrende gevoelens. Zij stort zich in het diepe. Als kijker duik je mee, vanaf de eerste minuut.

De rol van de veertienjarige Heleen wordt gespeeld door Melody Klaver. Dit is haar acteer debuut. Monic Hendrickx speelt moeder Quinta. Bart Klever vervult de rol van vader Clemens. Wat een bijzonder gezin. Dit gezin noemde men eind jaren zeventig een open gezin. Vibrators worden geshowd en moeders vertelt gewoon dat ze geen sex meer met haar man had, omdat zij was vreemdgegaan. Sex is volgens haar moeder hetzelfde als het eten van een boterham.

Heleen is een heel stil meisje. En zo kun je de film ook omschrijven. Heel erg rustig, maar wel intens. Als kijker voel je de onzekerheid van dit meisje. Al die vragen. En dan die verwarde situatie thuis. Het leven van een puber is al zo lastig en dan krijgen haar ouders ook beide een relatie met een ander.

'Diep' is geen film met flitsende vechtscenes, de nieuwste auto's en veel bloed. Dit is een film met een verhaal. Een film die je niet eventjes kijkt, omdat je toch niets te doen hebt. Nee, voor deze film moet je tijd uittrekken. Daar moet je rustig voor gaan zitten. Laat de gevoelens op je inwerken en je voelt je na een paar minuten als Heleen. Wat een geweldige actrice is Melody Klaver. Ze speelt deze rol zo overtuigend.

Daarnaast bevat deze dvd ook nog verschillende extra's, zoals een interview met de hoofdrolspeelster Melody Klaver en regisseuse Simone van Dusseldorp. Ook de 'Making Of' en beelden van de première mogen niet ontbreken.

Kortom: 'Diep' is een film die je zeker gezien moet hebben. Geen excuses dat je Nederlandse films niet goed vindt, maar gewoon kijken en dan pas oordelen!

Diep
release 27-04-2006

Met o.a. Melody Klaver, Monic Hendrickx, Bart Klever, Jorik Scholten, Michel van Dousselaere, Hadewich Minis, Stijn Koomen, Damien Hope, Sunsy Pasay en Waldemar Torenstra.
Geschatte tijd +/- 90 minuten
Regie: Simone Van Dusseldorp
Scenario: Tamara Bos en Hendrickje Spoor
Genre: Drama
Kijkwijzer: 16, sex & vloeken