Maggie Q; "Tom is iemand die zichzelf is gebleven"

Vrije tijd door Redactie Ze.nl
Hoe was het om met Tom Cruise in een film te spelen?

Helemaal geweldig natuurlijk! Je staat daar wel met een van de grootste, misschien wel de allergrootste acteurs ter wereld. Toen ik hoorde dat ik erin zat maakte ik me allerlei voorstellingen van hoe hij zou zijn. Hij bleek echter heel anders dan ik verwacht had. Tom is gewoon iemand die zichzelf is gebleven, ondanks zijn superster status.

Wat is het belangrijkste dat je van hem leerde?

Vooral ? zoals ik al eerder zei- hoe je zo wereldberoemd kunt zijn en nog steeds jezelf kunt blijven. Ik vind dat een ongelooflijke uitdaging en een voorbeeld voor iedereen.
Laat de roem nooit naar je hoofd stijgen, maar probeer normaal te blijven, hoe moeilijk dat soms misschien ook is. Voor een groentje in het vak als ik was het een hele eer om met Tom Cruise te werken.

Klopt het dat hij al zijn stunts in de film zelf doet?

Ja dat klopt helemaal. Hij is een echte perfectionist die altijd graag zijn eigen stunts wil doen. Wij wilden als acteurs natuurlijk niet achterblijven! Dat leverde bij mij wel een hoop blauwe plekken en een duim die uit de kom ging. Gelukkig werd er op de set goed op onze veiligheid gelet.

Afbeelding verwijderd door redactie


Hoe ben je eigenlijk aan de rol van Zhen gekomen?

Ik hoorde van de casting en heb toen een band opgestuurd naar Hollywood. Wel was ik erop voorbereid dat je zo'n rol niet zomaar krijgt, want iedereen moet je goed keuren.Toen ik weken na het insturen van de band nog niks gehoord had dacht ik dat ik het niet geworden was. Totdat ik opeens een telefoontje kreeg of ik naar Hollywood wilde komen. Ik was doodmoe omdat ik net vanuit Europa terug was in Hong Kong. De volgende dag arriveerde ik in L.A. voor de auditie.

En dan komt het grote moment...

Ja en dat is echt zenuwslopend. Vooral voor een beginnende actrice als ik die hoopt op haar eerste grote Hollywood rol. Dan zit je in een kamer met drie casting directors en met een van de grootste producers van Hollywood. Allemaal zitten ze te wachten of je het kunt of niet. Ik voelde me dus verschrikkelijk naakt en dat terwijl ik mijn kleren gewoon aan had. Toen ik hoorde dat ik de rol kreeg wist ik van geluk niet wat ik doen moest.

Het moet best wel speciaal zijn dat je als Aziatische actrice zomaar in een Hollywood film zit.

Dat was het zeker en ik voelde me ook diep vereerd dat ze mij uitkozen. Ze hadden zo een willekeurige andere actrice kunnen kiezen, want die lopen er in Hollywood genoeg rond. Maar ze wilden mij hebben, die actrice die aan het andere einde van de wereld, in Hong Kong woont. Tegenwoordig reis ik trouwens op een neer tussen de twee continenten want deze rol heeft natuurlijk een hele hoop deuren voor me geopend.

Met wie kon je op de set het beste opschieten?

Ik kon met iedereen goed opschieten. We waren net een grote familie. Naast de serieuze momenten op de filmset hadden we achter de schermen ook de grootste lol. Dat komt denk ik omdat de acteurs allemaal gewone mensen waren. Niet eentje had het extra hoog in zijn bol.

Hoe blijf je jezelf in het fake Hollywood wereldje?

Ik heb daar niet zo?n moeite mee. Als je opgroeit in een Aziatisch gezin dan wordt het je wel geleerd dat je altijd bescheiden moet blijven. Mijn moeder heeft me geleerd dat schoonheid van binnen zit en dat beauty niet voor eeuwig is. Ze leerde me ook om mezelf te blijven, wat er ook gebeurt. Iedere keer als ik uit Amerika terugkeer naar Hongkong dan moet ik toch alles weer zelf doen. Stofzuigen, het huis schoonmaken en mijn vijf honden te eten geven. Dat helpt me om beide benen op de grond te blijven.