6x tips om vrienden te maken als volwassene

Vrije tijd door Anjali

Het maken van vrienden gaat op jonge leeftijd heel makkelijk: je ziet elkaar in de klas, tijdens sportlessen of op een feestje en de vriendschap is gemaakt. In het volwassen leven gaat dat anders: we hebben het vaak erg druk en doen minder sociale dingen. Hoe maak je dan nog vrienden? Wij hebben een aantal tips voor je.

1. Doe een teamsport

Bewegen is altijd goed, maar het is leuker wanneer je het samen doet. Zoek een leuke sport of ga een keertje buiten sporten met een groepje, zoals een bootcamp of hardopen. Zo kun je sneller nieuwe connecties maken terwijl je gezond blijft.

2. Stel je open

Mensen kunnen niet aanvoelen dat je nieuwe connecties wilt maken. Je zal dus af en toe initiatief moeten nemen om een praatje te maken met iemand die je aardig lijkt. Begin bijvoorbeeld een kort gesprek in je favoriete koffietent of met collega's die je niet vaak spreekt.

3. Ga op groepsreis

Hoe leuk is het om nieuwe plekken te ontdekken, en tegelijkertijd nieuwe mensen te ontmoeten? Je maakt dezelfde situaties mee en kunt daar gemakkelijk in gesprek over gaan.

4. Volg een cursus

Niet alleen leer je nieuwe dingen, maar je leert ook nieuwe mensen kennen. Een niet alleen dat, maar ook mensen met dezelfde interesse. Dat maakt de vriendschap een stuk makkelijker.

5. Kijk in je eigen omgeving

Kijk naar je kennissenkring: je oude buren, de man of vrouw met wie je een avond hard gelachen hebt, de collega die je vluchtig zag bij het halen van koffie. Denk goed na over je vage connecties, wie weet zit er een toekomstige goede vriend tussen.

6. Doe meer dingen alleen

Het klinkt misschien tegenstrijdig, maar als je iets in je eentje onderneemt geeft dat een opening voor mensen om je te benaderen. Mensen zullen je sneller aanspreken wanneer je in je eentje bent. Daarnaast leer je ook dat het goed is om af en toe even een momentje voor jezelf te hebben: zo sta je sterker in je schoenen.