Hoobastank - Every man for himself

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Hoobastank bestaat tegenwoordig uit drie man: zanger Doug Robb, gitarist Dan Estrin en drummer Chris Hesse. Vorig jaar verliet Markku Lappalainen de groep om zijn eigen band te vormen. Het nieuwe album stond eigenlijk al gepland voor eind 2005, maar werd tot twee keer toe uitgesteld. Toch is het wachten op het vijfde studio-album niet voor niets geweest.

De opening is naar mijn idee toch wel erg Amerikaans: in 'The rules' hoor je een generaal zijn troepen commanderen, maar het is wel handig gedaan om het tweede nummer daar meteen in over te laten lopen. Hoobastank houdt hun rockmuziek in ere, maar ze hebben ook wel wat experimentjes geprobeerd op dit album. Zo hoor je in de afsluiter 'More than a memory' instrumenten als de trompet, dwarsfluit en accordeon, niet echt iets wat je direct verwacht bij een rockband. En als je niet beter zou weten, zou je na het intro van 'If I were you' een nummer van The Beatles verwachten.

http://vrouwen.nl/documents/978566683d2bd6beecf7d415bd517e4b.jpg


Wat mij betreft heeft Hoobastank met Every man for himself een prima album opgeleverd. En ik zie in 'The first of me' en 'If I were you' wel potentiële opvolgers van 'The reason'.


Tracklist Every man for himself
1. The rules
2. Born to lead
3. Moving forward
4. Inside of you
5. The first of me
6. Good enough
7. If I were you
8. Without a fight
9. Don't tell me
10. Look where we are
11. Say the same
12. If only
13. More than a memory

http://vrouwen.nl/documents/2ebb20bd308c838eda860061c8ed8003.jpg

Hoobastank - Every man for himself
Island Records
Speelduur: 51.09 minuten
Website: Hoobastank