Zo ontspan je je na een zware dag

Vrije tijd door Mariëlle
Multitasken is your middle name. Je bent hele dagen zo gehaast aan het rennen en het vliegen, dat je bij een moment van rust niet eens meer wéét hoe ontspannen ook al weer gaat. Het slaat al snel om in verveling. Niet de bedoeling.

Vanaf het moment dat de wekker gaat weet je van voren eigenlijk al niet meer dat je van achteren nog leeft. Zo druk ben je. Wekker, je hebt je ogen nog nauwelijks open en: douchen, haren kammen, tussendoor het ontbijt dat je gisteren heb gemaakt naar binnenwerken, KOFFIE, make-uppen, het nieuws checken, en met een beetje geluk mag je ook nog een paar kleine aapies uit bed trekken, in de kleren helpen, hun monden vullen en op tijd in de schoolbanken krijgen. Pfoe, jij hebt er al een hele dag opzitten als die voor menigen nog moet beginnen. En het lijkt alleen maar erger te worden. Me-time? Wat betekent dat? Je hebt geen idee wat je met vrije tijd aan moet. Vaak ga je dan maar iets voor je werk of voor anderen doen. Want jezelf vermaken lukt niet meer. Verder dan Netflix kom je niet, en daar heb je niet altijd zin in.

 
Online shoppen
Geld moet rollen. Een spaarpot is goed, maar overdrijven is ook een kunst. Sommige mensen slaan erin door. Stel je voor dat morgen de wereld vergaat. Dan is het toch een geruststellende gedachte dat je alles eruit hebt gehaald wat erin zit? Een beetje rondstruinen op het internet werkt rustgevend.

Lezen

De woorden slurpen al je aandacht op. Jouw lichaam doet niks en je hersenen staan maar op één stand: het verhaal dat je aan het lezen bent. Lezen is overigens niet altijd de beste vorm van ontspanning. Als je de ontspanning te hard nodig hebt gaat lezen over in staren en zal dat veranderen in slapen. Zzzz.

Nagels lakken

Hoewel we het op zich best vaak doen is nagels lakken nog best een kunst. Moeilijk genoeg om jouw opperste concentratie op te eisen.

Recepten uitproberen

Als je tijd hebt, heb je alle ruimte om helemaal los te gaan in je kookboeken.


Lekkere ontbijtjes maken

Maak bijvoorbeeld eens een lekker ontbijtje. Iets anders dan je ochtend na ochtend in je mond stopt. Ontbijten met cupcakes voor de verandering?

Laat je masseren

Laat je man met rust. Een professionele massage zal jou goed doen. Dat verdien je wel!

Niks

Doe even niks. Blijf gewoon even voor je uitstaren. Probeer het 5 minuten tot een kwartiertje vol te houden.

Play time

Computerspelletjes zijn niet alleen voor mannen, er zijn heel veel vrouwvriendelijke computerspelletjes.

Wijn

Wijn drinken met vriendinnen. Werkt errug ontspannend kunnen we je vertellen. Niet te veel, want dat werkt de volgende dag averechts.


Katers

Hoewel... Sommige mensen hebben het ‘nodig’ om af en toe eens een goede kater te hebben. Pas dan laten ze al het andere voor wat het is en kunnen ze de rust pakken die ze nodig hebben. Toch is het beter om het niet zover te laten komen.

Aai poesje

Dieren aaien. Heb je zelf geen huisdieren? Leen er dan één van vrienden of ga langs een asiel (pas op, want dan heb je binnen de kortste keren wél een pluizenbol op vier poten). Het wordt niet voor niks door psychiaters aangeraden. Je wordt er hartstikke zen van.

Wandelen

Zeg eens eerlijk? Hoe vaak wandel je nou in jouw eigen stadsie? Weet je eigenlijk wel waar je de lekkerste koffie met appeltaart kunt krijgen en wist je dat er op nog geen 50 meter van je huis een vijver met een klein dierentuintje is? Er gaat een wereld voor je open als je er eens lekker op uittrekt in je eigen vertrouwde buurt, waar ja na 3 jaar nog steeds kunt verdwalen.

Muziek luisteren

Stap 1 bij het luisteren van muziek is natuurlijk het samenstellen van een playlist. Dat alleen al werkt ontspannend. Het afspelen van de lijst is al helemaal een feest van ontspanning.

Wat doe jij na een zware dag?