In this city, only the cops are above the law

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

"It?s a dirty world..." is één van de eerste zinnen. En dirty it is! Geweld, veel schietpartijen en kogels die zich door voorhoofden boren, behoren tot veel voorkomende scènes. Verwacht dus geen vriendelijke tienerfilm waarin Justin zijn danspasjes vertoont. Het zijn dit keer de danspasjes van Morgan Freeman die indruk moeten maken. Justin in zijn rol als naïef broekie is dan ook het enige onschuldige. LL Cool J heeft een goed hoofd om bepaalde shots kracht bij te zetten.

Kevin Spacey en Morgan Freeman zijn de oudere, ervaren mannen die nieuwelingen Timberlake en LL Cool J sturing geven vanaf de zijlijn. Zowel in de verhaallijn als op de set. De hoofdrollen en aandacht gaan uit naar Justin en LL Cool J, maar de ervaren acteurs Kevin en Morgan dienen als pijlers van de brug waarop de film plaatsvindt.

Helaas zijn de pijlers niet sterk genoeg om de film boven een B-kwaliteit uit te tillen. De scènes zijn ongeloofwaardig en het acteerwerk laat te wensen over. Veel clichés en een opvolging van flarden van scènes. Laat je dus niet afleiden door de grote namen op dit filmdoek. Een leuke poging van Justin Timberlake, maar volgende keer misschien toch eerst maar beginnen met een bescheiden bijrol.

Edison
Met o.a. Justin Timberlake, LL Cool J, Morgan Freeman, Kevin Spacey en John Heard
Tijd: 95 minuten
Adviesprijs: 12,99 euro
Adviesleeftijd: 16 jaar en ouder

Bestel Online!

Edison
LL Cool J