Ted Andrews- Werkboek Luisteren naar dieren

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Het is geen gemakkelijk boek om doorheen te komen. Het begin is al verwarrend; een verhaaltje waarin de schrijver vertelt dat in een droom zijn roodstaartbuizerd hem vertelt dat hun paard een veulen gebaard heeft. Gedurende het boek kom je meer van dit soort anekdotes tegen, en de link met het volgende hoofdstuk is niet altijd even duidelijk.

Het boek begint met een hoofdstuk over boodschappers. Volgens Ted Andrews is de mens vergeten te luisteren naar de natuur, en heeft elk dier een bepaalde kwaliteit, waar we aandacht aan moeten besteden op het moment dat we het dier zien. Als je bijvoorbeeld een gier ziet, kan je veranderingen in je spijsvertering verwachten. Daarmee is gelijk de toon gezet. Mogelijk is dit een zeer geschikt boek voor wie echt in het spirituele en het occulte geïnteresseerd is, voor de nuchtere lezer komen sommige vergelijkingen echter vergezocht en enigszins bevreemdend over.

Afbeelding verwijderd door redactie

Enkele voorbeelden hiervan:
Als je bang bent voor spinnen en je moeite hebt jezelf op het werk te laten gelden, moet je, als zich er een probleem voordoet, doen wat de spin doet; direct zijn, geen omwegen maken. Je moet de kwaliteiten toepassen van het dier waar je bang voor bent. Volgens Ted Andrews zal het je verbazen hoe je het probleem daarmee oplost.
Mocht je kraaien tegenkomen terwijl je problemen hebt, kijk dan naar hoe kraaien te werk gaan; in groepen. Dus zoek hulp en vorm een groep voor het probleem.

Enkele andere dingen die het boek je leert: je eigen heilige krachtschild maken; hierdoor activeer je je creatieve levenskracht en versterk je je energieën, en breng je deze in evenwicht. Raven- en uilenmaskers maken, met als gevolg het verbeteren van intuïtieve en creatieve vermogens en het ontwikkelen van sterke banden met raaf en uil. En je heilige reisstaf maken waarmee je onder andere creatieve energieën in jezelf stimuleert.

Afbeelding verwijderd door redactie

Tenslotte is Ted Andrews van mening dat het relatief simpel is je wensen in vervulling te laten gaan. Bijna het enige wat je moet doen is je geest als een toverstaf te beschouwen en je niet laten hinderen door negatieve gedachten. Als je dan je wens in een veertje inademt en deze een dag of vier met rust laat, komt alles goed?.Maar je moet natuurlijk wel nog je cv up-to-date maken, een sollicitatiebrief versturen en het gesprek goed doorkomen, voordat je kans maakt op je droombaan. Want niets gaat vanzelf, ook niet met behulp van een wensveer.


Ted Andrews
Werkboek Luisteren naar Dieren
224 bladzijden
Uitgeverij: Altamira-Becht BV
ISBN: 90-6963-705-7
Adviesprijs: 24,20 euro