Ronaldinho's Samba Goal

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

In de aanloop naar het WK had de Braziliaanse voetballer Ronaldinho nog wat tijd over om een cd samen te stellen met zijn favoriete Braziliaanse nummers. Als zijn muziekkeuze net zo goed is als zijn techniek op het voetbalveld, moet dit wel een geweldig swingende cd zijn. Ronaldinho is tenslotte één van de meest getalenteerde voetballers van dit moment. Met zijn club Barcelona won hij een tijdje terug nog Spaanse titel en de Champions League. Op het WK gaat hij met het Brazilaanse team voor de hoofdprijs. In 2002 won hij deze prijs ook al samen met het Braziliaans elftal.

Vol verwachting luister ik naar de eerste tonen van de cd. Het klinkt lekker, maar nog niet zo swingend als ik had verwacht. Ronaldinho zingt zelfs een deuntje mee op het eerste nummer. In het cd-boekje staat de tekst uitgeschreven en vertaald. Hoe raad je het: dit is een nummer over voetbal. Gelukkig versta ik er weinig van, dus het stoort me helemaal niet dat hij daarover zingt.

Naarmate ik meer nummers heb beluisterd, begin ik mee te deinen en neuriën. Stil zitten wordt helemaal moeilijk als nummer acht 'Taj Mahal' uit mijn speakers klinkt. Bijna negen minuten lang beweeg ik mee op het ritme. Het melodietje blijft de dagen daarna in mijn hoofd hangen. Iedere keer als ik de cd draai, kijk ik uit naar nummer acht.

Dit is een lekkere zomerse cd, maar ik had 'm wel iets swingender verwacht. Geen zin in voetbal op tv? Zet dan deze cd op en dans lekker door de kamer.

Tracklist:

1. SambaTri & Ronaldinho Gaúcho - Goleador
2. Caetano Veloso - Meia-Lua Inteira - 1989
3. Ivete Sangalo - Festa
4. Zeca Pagodinho - Deixa A Vida Me Levar
5. MC Leozinho - Ela Só Pensa Em Beijar (Se ela dança, eu danço)
6. Babado Novo - Bola De Sabão
7. Tamba Trio - Mas Que Nada
8. Jorge Ben Jor - Taj Mahal (Unplugged)
9. Jeito Moleque - Meu Jeito Moleque (Live)
10. Rapazolla, Wisin & Yandel - Rakatá
11. Gilberto Gil - Chiclete Com Banana
12. Thedy Correa - Na Cadência Do Samba (Que bonito é)
13. Alcione - Um Ser De Luz
14. Salgueiro Samba School - Peguei Um Ita No Norte

Afbeelding verwijderd door redactie

Samba Goal
powered by R10
Speelduur: 55 minuten en 40 seconden
Label: Universal Music
Adviesprijs: ? 12,99

www.ronaldinhogaucho.com

Bestel online
voor slechts 7,99!
Samba Goal - Powered By R10<br>Various Artists
Samba Goal - Powered By R10
Various Artists