Lifestyle / Vrije tijd
Vrije tijd

Typisch

Dolgelukkig ben ik, wanneer iemand vraagt naar mijn type man. ?Ik val niet op een bepaald type?, roep ik altijd met de overtuiging van een peuter op zoek naar ijs. Klinkt ook zoveel beter dan ?donker, harig en met een hartslag?.
 
Wanneer een van mijn vriendinnen keer op keer verliefd wordt op duidelijk dezelfde persoon ?  maar dan met een andere schoenmaat of aftershavekeuze ? sta ik dan ook stiekem in een hoekje te gniffelen. Wat saai en burgerlijk! Nee hoor, zo ben ik niet. Ik ben een vrouw van de wereld en val dus op ?wereldmensen?. Of zo. En dat lukt me nog verdomd goed ook. Indonesisch, Turks, Moluks, Frans; beperkingen ken ik niet. Zelfs de grootste zonde aller tijden ? een Nederlander ? staat op mijn lijstje (en is er ook alweer hard afgestreept). Iemand die alleen maar: ?Samsam?? zegt, is volgens mij iets te ver doorgeslagen in zijn idee over emancipatie.
 

 
Inschrijven voor een datingsite lijkt me daarom ? behalve om de overduidelijke redenen ? niet geschikt voor een ?wereldmens? als ik. Al die hokjes met keuzes! Wil ik donker of licht haar? Moet hij van chocoladepasta houden (ja!) of bewust zijn van gezonde keuzes? Een dokter of parachutist? Dominant of onderdanig? Romantisch of juist stoer? Jezus, kan het niet gewoon een stoere, parachutespringende dokter zijn, die chocoladepasta uit de pot eet en vervolgens een salade voor mij maakt, terwijl de tl-buis zijn donkere haar verlicht?
 
Afgelopen week heb ik echter iets verschrikkelijks ontdekt. Tijdens mijn trip in Australië ontmoette ik een ontzettend leuke Aussie, waarmee ik een paar dagen in Sydney verbleef. Overenthousiast vertelde ik thuis het hele verhaal aan mijn vriendin, toen ze plotseling terugklikte naar een foto van hem. ?Valt je niks op Jern?!?, riep ze uit. ?Hij is blank!?. Compleet politiek incorrect natuurlijk. En fout. Want ze was m?n Fransoos en Nederlander (toegegeven; die wilde ik ook niet herinneren) vergeten. Terwijl ze het zei, viel mij echter iets geheel anders op; een bovenarm vol tatoeages, twee piercings en pacman op z?n voet. Was dit niet al de derde gozer op een rij met deze kenmerken? Dingdingding. Shit.
 
Ik beken dus: Ik heb wel een type. Voorlopig zeg ik echter nog niets hierover tegen m?n vader. Hij zal een gelukkiger leven leiden zonder de wetenschap dat zijn toekomstige schoonzoon een vage afspiegeling is van Ben Saunders.

Lees ook de vorige columns van Jerney!Jerney van Poorten - een 25-jarige in ontkenning - heeft een ?overdose? aan fantasie, een boel sarcasme en een afkeer voor mensen die altijd drie zoenen moeten geven.

Wekelijks schrijft ze op haar blog http://schrijftaal.blogspot.com over alles wat in haar ogen bijzonder interessant is. Zoals George Clooney of ruziën in bed. De columns zijn niet politiek correct, maar gelukkig ook nooit politiek: "Want dat is voor oude mannetjes met hangbillen."