4x waarom je stand-up comedy moet kijken!

Vrije tijd door Redactie Ze.nl
Iedereen vindt het fijn om een keer de slappe lach te hebben. Zo’n lachsalvo waarbij de tranen over je wangen rollen en je buikspieren pijn doen. Waar je veel van dit soort momenten kunt beleven? Tijdens het kijken van stand-up comedy! 
 
We vinden het allemaal heerlijk om een avondje te brullen om goede grappen. Sterker nog: we betalen flink geld om een show van Kevin Hart of Amy Schumer bij te wonen. Maar het kan natuurlijk ook wat budget vriendelijker. Stand-up comedy bijvoorbeeld! Waarom het zo leuk is? Wij geven je 4 redenen. 

 
Sociale skills 
In een zaal waar de sfeer er goed in zit door de fantastische grappen die worden gemaakt, is het al makkelijker om een praatje te maken met de knappe vent naast je. Of misschien raak je wel in gesprek met die leuke vrouw naast je. Is toch altijd leuk, een praatje maken? 
 
Je kunt de grapjes gebruiken in je eigen leven
Soms zit je in een bepaalde situatie waarin een grapje de sfeer erg ten goede zou kunnen komen. Je kunt er natuurlijk zelf eentje uit je mouw schudden, maar je weet nog niet of je gezelschap daar wel om kan lachen. Je kunt daarom altijd een grapje van een comedian gebruiken in je eigen leven. Je zat er immers bij en weet hoe zijn grap in de smaak viel van het publiek. 
 
Lachen is het beste medicijn 
Lachen is goed voor je! We mogen het wel wat vaker doen. Stand Up Comedy helpt je te ontspannen en je lichaam is alleen maar blij met die gelukshormonen die worden vrijgelaten tijdens een avondje lachen om foute grappen. 
 
Je vergeet even je eigen zorgen
Wat erg fijn is aan Stand up Comedy is dat je even je eigen zorgen vergeet. Je zit te kijken naar iemand die zichzelf 9 van de 10 keer op een leuke manier belachelijk maakt. Hierdoor vergeet je even de stress op je werk. Heerlijk genieten van een zorgeloze avond! 

 
Celebrity Stand-Up
Stand up comedy is nog altijd iets wat meer in het buitenland gebeurt. Gelukkig komt het in ons land ook steeds meer voor, maar je moet die avondjes wel echt opzoeken. Hoewel… je kunt ook op donderdagavond je televisie aanzetten! 12 bekende Nederlanders en Vlamingen gaan in het nieuwe programma Celebrity Stand-Up de uitdaging aan: goede grappen maken. Ze krijgen daarbij wel een beetje hulp van de schrijver van Mark Ruttes Correspondent’s dinner. Vanaf 13 oktober kun je Celebrity Stand-Up iedere donderdag om 22.00 uur op Comedy Central kijken!