Najaarspresentatie Comedy Central!

Media door Redactie Ze.nl

'Enlighten the world through comedy'
Comedy Central kiest in de nieuwe programmering voor een vast en herkenbaar concept. Doordeweeks vindt er een horizontale programmering plaats: iedere avond begint met 'adult animation'-series zoals The Simpsons, South Park en Family Guy. Vanaf dit najaar komt hier ook Futurama aan, waarvan speciaal nieuwe afleveringen gemaakt zijn voor Comedy Central. Later op de avond worden er vertrouwde sitcoms uitgezonden als Frasier, My Name Is Earl, 3rd Rock From The Sun en That 70's Show.

De vrijdagavond richt zich, volgens Comedy Central zelf, met name op jonge mannen en is daarom ook toepasselijk 'vrijdagavond met ballen' genoemd. Zelf ben ik van mening dat deze series net zo leuk zijn voor vrouwen! Er worden veel nieuwe series uitgezonden zoals het Nederlandse New Kids, Testees en Eastbound & Down maar ook bijvoorbeeld het nieuwste seizoen van Danny de Vito's It's Always Sunny In Philadelpia.

Entertainment is het kernwoord bij de programmering op zaterdagavond. Aan het begin van de avond worden hilarische programma's uitgezonden als Takeshi's Castle (als je melig bent, is dit echt een grote aanrader) en Peter Powers: The Power of One waarin mensen onder invloed van hypnose in de meest bizarre situaties terechtkomen. Verder wordt de nieuwe verborgen camerashow Olivia Lee uitgezonden die omschreven wordt als een real life parodie op series als Gossip Girl en Ugly Betty. De trailer die we te zien hebben gekregen, beloofde in ieder geval veel goeds! De late zaterdagavond wordt gevuld met stand-up comedy en in december vindt er zelfs een bijzondere samenwerking plaats met Freek de Jonge. Aan het eind van het jaar zal de Comedy Central-oudejaarsconference verzorgd worden door Martijn Oosterhuis en Bram van der Velde.

De zondagavond blijft de eredivisie-avond met alleen maar bekroonde top-series als Entourage, Weeds, Californication en 30 Rock. Begin 2010 komt hier ook het nieuwste seizoen van The Office US bij. Verder heeft Comedy Central enkele dagen geleden het nieuwe HBO-programma Hung aangekocht, waarin een groot geschapen sportleraar aan het werk gaat als gigolo. Ook deze serie zal op de zondagavond worden uitgezonden. Andere nieuwe series die begin 2010 op de zondagavond te zien zullen zijn, zijn Better off Ted en Bored to Death.

Zoals je kunt zien, heeft Comedy Central het komende seizoen heel veel nieuwe series maar ook vertrouwde oude series geprogrammeerd. Dit zijn Ze.nl's favorieten:

Testees
Een comedy over twee vrienden die hun lichaam wel erg op de proef stellen om aan geld te komen. Ze zijn namelijk mannelijke proefkonijnen voor een farmaceutische testfaciliteit. Ze worden geconfronteerd met de meeste vreemde bijwerkingen, maar moeten ondertussen proberen hun leven zo normaal mogelijk te leiden. In iedere aflevering van dertig minuten wordt een ander product uitgetest en worden de bijwerkingen letterlijk op de voet gevolgd.

Testees is elke vrijdag te zien om 22.45 uur.

New Kids
Een sketchshow waarin het leven van vijf kansloze figuren uit het Brabantse Maaskantje wordt belicht. Ze maken in hun trainingspakken de buurt onveilig met hun brommertjes en gepimpte auto's en hebben standaard een blik bier in de hand. De makers van de serie, Steffen Haars en Flip van der Kuil, willen hiermee een persiflage op de tijdgeest van de jaren '90 neerzetten. New Kids is ontzettend over the top, maar daarnaast ook ontzettend grappig en herkenbaar.

New Kids is vanaf 25 september wekelijks te zien om 22.40 uur.

Californication
Naar mijn mening één van de beste dramady's, een mix van drama en comedy, ooit gemaakt. De serie draait om auteur Hank Moody (gespeeld door David Duchovny) die een succesvol boek wil schrijven en zijn grote liefde (en moeder van zijn dochter Becca) terug wil, maar telkens weer zwicht voor de verleidingen die het leven in LA met zich meebrengt: drank, drugs en vrouwen. De serie is grof, bizar, geniaal en heeft ontzettend scherpe dialogen. Een echte aanrader!

Het derde seizoen wordt vanaf 8 november iedere zondag om 22.30 uur uitgezonden.

Better Off Ted
Deze serie speelt zich af op de werkvloer van een Research & Development-afdeling van een multinational: een bedrijf dat meer belang hecht aan winst dan aan ethiek. De hoofdpersoon in de serie is Ted, die als manager rust moet brengen op de afdeling en aan de meest vreemde eisen van zijn baas moet voldoen, zoals het maken van koeienvlees zonder het gebruik van koeien en het ontwikkelen van eetbaar rubber. De serie is helemaal nieuw maar de trailer die we gisteren te zien kregen, voorspelde veel goeds: scherpe humor en de meest absurde situaties!

Better Off Ted is vanaf begin 2010 iedere zondag te zien.

Entourage
Een serie over het leven van een opkomend Hollywood-acteur en zijn entourage. De serie is mede ontwikkeld door Mark Wahlberg en veel van de situaties in de serie zijn gebaseerd op zijn ervaringen als beginnend acteur in Hollywood. De serie draait om Vince (Adrian Grenier) die naast acteren ook vooral de voorkeur heeft voor drank en mooie vrouwen. Op de vraag of hij enigszins op Vince lijkt, antwoordt Adrian: "I wish. Ik zou willen dat ik zo'n goede lover als Vince kon zijn." De serie staat erom bekend dat veel celebrities hun opwachting maken, en vaak spelen ze zichzelf. Adrian vertelt dat hij baalde van het feit dat Jessica Alba in de serie slechts een vriendin speelde, en dat Vince en zij dus nooit een romantische fling hebben gehad. Volgens hem wordt het succes van de serie mede bepaald doordat mensen via de karakters het leven van een Hollywoodster kunnen leven. Daarnaast draait de serie met name om vriendschap, iets dat voor iedereen belangrijk is. Entourage is een snelle, hippe serie met scherpe dialogen en leuke acteurs (let vooral op de briljante vertolking van Vince's agent Ari Gold door Jeremy Piven). Zeker een aanrader!

Het derde seizoen van Entourage is te zien vanaf 18 oktober om 20.25 uur.