CD: Babette van Veen - Vertrouwelijk

Media door Eline

Als kind droomde de 41-jarige Babette van Veen dat ze Agneta van ABBA zou worden. Dat Agneta al bestond, maakte haar niets uit! Maar na een acteercarrière in Goede Tijden Slechte Tijden en een muzikaal uitstapje met haar collega's Katja Schuurman en Guusje Nederhorst als het succesvolle trio Linda, Roos & Jessica bleef het toch akelig stil op muzikaal gebied. Tot september 2009: Babettes gedroomde project, een bigband-cd vol jazzy nummers, komt uit!

Bij de eerste tonen van Vrouwen aan de Macht, de eerste single en het openingsnummer op Vertrouwelijk, krijg je een heerlijk fifties Hollywood-gevoel. Petticoats, gleufhoeden en een whiskey on the rocks in een rokerig theater. De thema's van Babettes nummers gaan echter over hele andere dingen dan de oude swingnummers van haar grote voorbeeld Frank Sinatra: haar nummers gaan over een oude, verloren liefde die nu werkt als verzekeringsadviseur, over baby's, over een enge schoonmoeder, over kerst, over... nou ja, eigenlijk over alles waar een vrouw en moeder van twee kinderen zich mee bezighoudt.

Dit persoonlijke had Babette ook voor ogen tijdens het maken van dit album, zoals ze onlangs in een interview met Ze.nl vertelde. Ze wilde al jaren dolgraag jazzmuziek maken, maar vond die stijl toch wat stoffig. Op Vertrouwelijk zingt ze echter vrolijke nummers met een alledaags thema onder de begeleiding van een grote bigband. De nummers liggen lekker in het gehoor en vertellen allemaal, stuk voor stuk, een verhaal. Babettes ervaringen in de acteerwereld weet ze dan ook echt in haar nummers over te brengen; het noodlot van een failliete zakenman bezingt ze zeer gevoelig in Ver Hier Ver Vandaan bijvoorbeeld.

De twaalf nummers op Vertrouwelijk klinken door de bigband best internationaal. Het is echter wel wennen dat alle nummers in het Nederlands gezongen zijn. Babette zou voor haar volgende cd best een uitstapje mogen maken naar het Engels; haar stem leent zich ideaal voor dit soort jazznummers! Dan wordt haar album in het buitenland ook zeker een groot succes.

Vertrouwelijk
Babette van Veen

EAN: 8713545209228
Prijs: 14,99 Euro