Vrouwen stofzuigen vaker dan mannen

Vrije tijd door Vrouwen redactie

We hadden het heus wel in de gaten. En mannen maar denken dat we het niet door hebben dat we vaker stofzuigen als we weer voor de 137e keer dat jaar de stofzuiger door de kamer halen. Yeah, right. Maar nu is er ook daadwerkelijk bewijs voor dat vrouwen vaker stofzuigen dan mannen. Eindelijk materie om hem onder de neus te schuiven als hij zich weer weet te drukken vlak voordat zíjn ouders komen en jij het vuile werk mag opknappen. Hà!

Onder 1800 Nederlanders werd de stofzuigerfrequentie van de mannen en vrouwen onderzocht door Maurice de Hond in samenwerking met LG. En wat blijkt? Vrouwen stofzuigen twee keer zo vaak als mannen. Beide geslachten weten eigenlijk maar al te goed wat de rolverdeling in huis is. 73% van de ondervraagde vrouwen vindt dat zij het vaakst stofzuigt. 69% van de vrouwen vindt ook nog dat ze beter zuigt dan haar mannelijke wederhelft. Maar 40% van de mannen is het daar niet mee eens.


Hoe het bij ons is?
Ook Vrouwen.nl's Mariëlle werd even flink aan de tand gevoeld door LG. Euh... ja, bij haar thuis gaat het er dus heel anders aan toe. Heel eerlijk? Ze weet echt wel hoe een stofzuiger aanvoelt hoor, maar zij komt op een gemiddelde van één keer per maand. Op de andere momenten stofzuigt haar vriend. Maar zij maakt dan weer de kattenbak schoon. Het is dus wel eerlijk verdeeld.

Mannen vinden stofzuigen leuker!
Ook al stofzuigen vrouwen vaker, de vriend van Mariëlle is toch niet de enige man die zijn voorkeur aan stofzuigen geeft. Franska Stuy, voormalig hoofdredacteur Libelle, heeft daar een hele goede verklaring voor: “Het gekke van stofzuigen vind ik, is dat je pas last van het geluid hebt, als een ander het doet. Als ik er zelf mee bezig ben, hoor ik het helemaal niet. Daarom snap ik het wel als vrouwen het nog steeds zelf doen. Misschien is die herrie trouwens wel de reden dat veel mannen het leuk vinden om te doen. Die zijn van nature graag met decibellen in de weer: kettingzagen, motoren, grasmaaien, Ferrari’s, speaker boxen. Dus mannen, zet ‘m op! Het is topsport. Echt!”

Maar doen vrouwen het ook beter?
Wim Schouten, voormalig staf-redacteur Playboy magazine, vindt van niet. “Mijn ervaring is dat de meeste vrouwen doorgaans snel maar slordig stofzuigen. En de filters reinigen doen ze sowieso niet. Dus die 60% van de vrouwen die zichzelf een betere stofzuiger dan de man vindt... misschien moeten ze na gedane arbeid de stofbril even opzetten. Vrouwen stofzuigen dus wellicht wel vaker, maar zeker niet beter! Maar uiteraard vergeef ik als toegewijd stofzuiger die vrouwen hun milde onbescheidenheid graag.”

Sja, Wim, dat is natuurlijk maar een mening. Stofzuigen kan echt wel heel leuk zijn. Zo leuk dat je ook ónder de bank wilt stofzuigen en het niet meer alleen maar 'voor het oog' doet. Is ook nog eens een stuk gezonder. Leuker, HOE dan? Geen geouwehoer met snoeren en stopcontacten, wél allemaal technische snufjes (ook leuk voor mannen). Maar lekker door je huis racen met dat ding, zoals we deden bij de LG Battle of the Sexes met de LG CordZero stofzuigerlijn. Geen snoeren meer, dus ook geen vazen van oma's die per ongeluk omver gekletterd worden. Geen half gestofzuigde kamers omdat je simpelweg geen zin hebt om wéér van stopcontact te wisselen. En deze stofzuiger waar we al ongeveer ons hele stofzuigende leven op wachten is er in vier modellen: een stofzuiger die automatisch achter je aan rijdt een flexibele stofzuiger die makkelijk te manoeuvreren is, een robotstofzuiger die AL het werk van je overneemt en een speciaal model voor bedden.