Hoe vang ik een vent?

Vrije tijd door Redactie Ze.nl
Hoe vang ik een vent? klinkt een beetje als een zelfhulpboek, maar schijn bedriegt. Het boek is namelijk gewoon een roman, met een aantal mannen-vang-tips erin verborgen. Hoofdpersoon van het verhaal is Ally James: gescheiden moeder van twee kinderen. Vanaf het moment dat ex-man David haar verlaten heeft, loopt ze met het verdriet van haar gebroken gezin. Hierdoor staat ze totaal niet open voor andere mannen.

Haar reeds van mannen voorziende vriendinnen Mel en Clara pushen Ally niet om een nieuwe levensgezel te vinden. Maar wanneer Mel (die bij een vrouwenblad werkt) een stuk moet schrijven over relatiegoeroe Marina, krijgt Ally de opdracht om deel te nemen aan een aantal van haar seminars. Marina heeft marketingtechnieken toegepast op het vinden van een geschikte levenspartner. Met de acht P's: Planning, Product, Packaging, Prospecting, Promotie, Plaats, Props en Persevereance moet Ally aan een man komen.

In eerste instantie is Ally natuurlijk helemaal niet blij met het plan en wil ze eigenlijk niet. Wanneer ze eenmaal toestemt met het eerste seminar, ziet ze echter stiekem het nut van het marketingplan in en vindt Ally haar nieuwe ik zelfs leuk! Maar zal het haar lukken de ideale partner te vinden?

Hoe vang ik een vent? is een leuke roman. Het klinkt hier misschien als een heus chicklitboekje, maar de schrijfstijl en onderwerpen zorgen ervoor dat het boven dit niveau uitstijgt. Ally bespreekt de problemen die er voorhanden zijn wanneer je een alleenstaande moeder bent en hoe moeilijk het is om als drukke, werkende mama een partner te vinden. Het boekje is dus niet echt voor mij geschreven, wat niet wegneemt dat ik veel leesplezier heb gehad. De tips in het boek zijn ook niet op mij van toepassing. Wel zijn ze handig wanneer je als alleenstaande mama een beetje weggeroest bent in het moederschap en niet weet hoe je eruit kunt komen. Met een lach op je gezicht lees je in Hoe vang ik een vent? wat je zou kunnen doen om hier verandering in te brengen. En ik? Ik vang mijn mannen voorlopig wel op mijn eigen klunzige manier...

Jane Buxton
Hoe vang ik een vent?
343 bladzijden
Uitgeverij: De Kern
ISBN: 90-325-1036-3

Bestel Online!
Hoe vang ik een vent?
Buxton, J.


Adviesprijs: 16, 95 euro