Nummer Twintig

Vrije tijd door Redactie Ze.nl
Nummer twintig

is de nieuwste roman van de schrijfster van De dollarprinses die in 2004 verscheen. In dit boek riep ze via internet mensen op om haar te hoog opgelopen rekeningen van Gucci en Prada te betalen én dat deed ze met succes. Een opzienbarend debuut voor de Amerikaanse succesvolle producer van talkshows. Het nieuwste boek van Karyn Bosnak kan niet anders dan hilarisch zijn, besluit ik nog voordat ik één letter gelezen heb. De cover is zo ontzettend leuk, dat ik nog meer zin krijg om te lezen.

Gewapend met een handdoek, een grote fles water en Nummer twintig zoek ik een rustig plekje aan zee. Dat is lastig met dit weer, maar al die mensen kunnen me niets schelen. Vanaf de eerste bladzijden, verdwijn ik in een droomwereld. Ik verplaats me in het leven van Delilah Darling. Ik begrijp haar helemaal. Gemiddeld heeft iedere vrouw in haar leven 10.5 bedpartners. Als Delilah dit leest, schrikt ze. Haar teller staat nu al op 19. Als ze zo doorgaat, waar eindigt ze dan op haar zestigste? Ze kan niets anders doen alleen nog maar met de ware naar bed te gaan. Nummer twintig is haar laatste.

Althans dat dacht ze voordat ze met de man in bed belandde die haar juist de dag daarvoor ontslagen had. Haar ex-baas Roger kan de ware niet zijn. Geschrokken keert ze huiswaarts, maar wanneer ze tijdens haar rit langs een kerk komt, neemt ze daar eerst een kijkje. Ze biecht alles op aan de pastoor. Hij blijkt een oude bekende te zijn. Deze pastoor was de tweede jongen met wie ze sliep. Na dit bezoek komt ze tot de conclussie dat ze alle twintig mannen met wie ze geslapen heeft, moet opsporen. Eén van hen moet toch de ware zijn?

Wie van de twintig zal het zijn of is het toch haar Ierse buurjongen? De knappe barkeeper die droomt van een toekomst als acteur. Hij is het die haar helpt op haar speurtocht. Hij zoekt alle gegevens van de mannen met wie ze geslapen heeft. Delilah huurt een auto en gaat op onderzoek uit mét als resultaat een hilarische zoektocht. Natuurlijk is één van haar vriendjes nu homo en zijn er een aantal gelukkig getrouwd, maar er is nog veel meer.

De ontknoping van dit boek zal ik niet verklappen, want dat had ik zelf ook helemaal niet verwacht. Het is echt heel verrassend, net als verschillende passages in dit boek. Hoe komt ze er op, heb ik dan ook een aantal keer gedacht. Nummer twintig leest heel prettig, waardoor ik helemaal niet in de gaten had dat de uren verstreken. Echt een ideaal vakantieboek, want heerlijk relaxen op je vakantieadres kun je echt met dit boek.

Afbeelding verwijderd door redactie

Karyn Bosnak
Nummer twintig
365 bladzijden
Uitgeverij: Sijthoff
ISBN: 90-245-5491-8
Adviesprijs: 16,95 euro

Bestel Online!
Nummer twintig
Karyn Bosnak