Zoveel tijd in ons leven spenderen we aan kleding uitkiezen

Vrije tijd door Sascha

Een ochtend van een vrouw begint al chaotisch. Met in je ene hand een mascara en in de andere hand een mok koffie, probeert je je sokken aan te trekken. Vervolgens staar je naar de kledingkast waarna de paniek pas écht toeslaat.

 
Nadat het zoveelste kledingstuk de lucht in wordt gegooid omdat het toch niet helemaal naar je zin is, kom jij tot de conclusie dat je dan maar voor die ene basic outfit gaat. Again… Hoogstwaarschijnlijk is dit alles een zeer herkenbaar verschijnsel voor iedere vrouw. Uit een studie van Marks en Spencer is dan ook gebleken hoeveel maanden wij vrouwen spenderen aan het kiezen van een outfit.


Garderobe woede

Daar komt het… Vrouwen besteden maar liefst zes maanden van hun leven aan het beslissen wat ze in godsnaam aan moeten trekken. Dat wil zeggen dat ze daar maar liefst 17 minuten per dag aan besteden. Pretty much! Een beetje een pijnlijke bijkomstigheid: je teveel zorgen maken over wat je moet dragen, kan zelfs leiden tot ‘garderobe woede’. Het gevolg van 62 procent van de vrouwen: een flinke driftbui.
 
Woedeaanval
Zélfs mannen zijn hier niet immuun voor, ook bij hen eindigt een op de vijf met een woedeaanval waarbij de nodige kledingstukken de lucht in worden gegooid. Ook is uit de studie naar voren gekomen dat een op de tien te laat komt door het drama dat zich afspeelt voor de kledingkast. Ook geeft 21 procent van de vrouwen toe te strugglen met hun partner, als ze weer eens not amused zijn door de ruzie met hun kledingkast.
 
Heb jij ook iets te vaak ruzie met je kledingkast?