DIY: Zo maak je je eigen drankspel!

Vrije tijd door Jennifer

Bordspelletjes met vrienden zijn top, maar een drankspel is nóg leuker! Wie valt als eerste om? Heb je nog geen drankspel in huis of geen idee welke het leukste is, maak het dan zelf. Zo moeilijk is het niet.

Lees ook: 8 makkelijke cocktailrecepten die iedereen kan maken

Dit heb je nodig

Hoe maak je je eigen drankspel?

  1. Trek allereerst de omvang van je borrelplank om op het vel papier. Knip dit voorzichtig en netjes uit.
  2. Verdeel het rondje nu in twaalf gelijke vlakken. Baken dit af met een dun potlood en gebruik ook je geodriehoek. Hiermee kun je de vlakken preciezer afmeten. Ga vervolgens met een zwarte stift nog eens over de lijnen om het te verduidelijken.
  3. Tijd voor de opdrachten! Teken in elk vak een leuke opdracht. Denk bijvoorbeeld aan iets als ‘drink buddy’, waarbij je iemand kiest die ook een shotje moet nemen. Of: ‘Kies twee personen uit’ (die een shotje moeten nemen). Je kunt ook drinkopdrachten afwisselen met bijvoorbeeld een opdracht als ‘geef de rechterpersoon een compliment en beledig de linkerpersoon’.
  4. Ben je er helemaal uitgekomen met de opdrachten? Plak dan nu wat plakgum op de borrelplank. Leg hier het drankspel op en druk het goed aan. Gebruik een shotglaasje om aan te geven, waar het spel is gestopt met draaien. Ready, set, drink!
@catnplant.balance Perfekt als Last-Minute Weihnachtsgeschenk 😉🍷 #trinkspiel #trinkspielidee #diytrinkspiel #geschenkeidee #ikeahack #winterdiy ♬ Memories - Bodin & Feb & Koosen

Lees ook: Pak je 'orange wine' erbij: er is nu een Dead to Me-drankspel