Voor mijn vriendin

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Abby is getrouwd met Tom en heeft een puberende tienerdochter, Jess. Abby is een succesvolle televisiepresentatrice maar ze is minder gelukkig in haar huwelijk met Tom. Jess is een onzeker meisje dat zich zorgen maakt of ze ooit wel een vriendje kan krijgen. Ook ziet ze met haar eigen ogen hoe het steeds slechter gaat tussen haar ouders.

Lizzie is een alleenstaande gescheiden vrouw. Ze heeft nooit ingezien dat haar huwelijk niet goed zat en ze leeft daarom nog steeds in het verleden. Hierdoor voelt ze zich erg eenzaam en ongelukkig. Haar verwende dochter staat op het punt om te gaan trouwen en mede door dit huwelijk, wat zij en haar ex-man financieren, komt ze steeds meer in de financiële problemen.

Erin keert samen met haar man terug vanuit Amerika naar haar geboorteland Ierland, ze draagt een geheim met zich mee en weet niet goed hoe ze hiermee om moet gaan.

Sally is eigenlijk de enige echt gelukkige vrouw, ze is getrouwd met Greg, heeft twee prachtige zoons en een leuke baan in een beautysalon.

Op een dag slaat het noodlot toe. Sally krijgt te horen dat ze borstkanker heeft en dat er al diverse uitzaaiingen zijn. Ze zal niet lang meer te leven hebben. Na de dood van Sally zoeken Abby, Jess, Erin en Lizzie steeds meer steun en troost bij elkaar. De vier vrouwen komen erachter wat vriendschap echt betekent. Ze komen erachter dat je het leven met beide handen moet grijpen voordat het te laat is!

De schrijfster Cathy Kelly schreef eerder de bestsellers Zoenoffer, Iemand als jij, Echt verliefd! en En jij dan? Ze woont met haar man en kinderen in Ierland waar ze werkt als journaliste.

Het boek komt wat traag op gang, omdat de diverse personages in het begin van het boek uitgebreid aan het licht komen. Je moet vaak even terugbladeren wie wie ook alweer was. Maar als je de personen eenmaal in je hoofd hebt zitten is het net alsof je zelf deel uitmaakt van de vriendengroep. De schrijfstijl van Cathy Kelly leest erg makkelijk, een ideaal boek om mee te nemen tijdens je vakantie deze zomer!

Cathy Kelly
Voor mijn vriendin
479 bladzijden
Uitgeverij: The House of Books
ISBN: 90-443-1547-1
Adviesprijs: 17,90 euro

Bestel Online!

Voor mijn vriendin
Cathy Kelly