The Celestine Prophecy

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

John Woodson krijgt, na zijn ontslag, van een vriendin te horen dat hij absoluut naar het plaatsje Viciente moet gaan om daar een oud geheim te ontdekken. De pater die zij daar heeft ontmoet kan voor John nog van belang zijn. Nieuwsgierig als hij is besluit hij de eerstvolgende vlucht naar Peru te nemen. Eenmaal aangekomen ontmoet hij pater José, die hem vertelt dat hij in gevaar is en moet vluchten. Kort daarna komt de politie hem achterna en moet John rennen voor zijn leven. Met behulp van een groep onderzoekers, die al een tijdje de geschriften bestuderen, komt John aan in Viciente.

Zij vertellen hem dat de Celestijnse Belofte negen inzichten bevat die hij stuk voor stuk moet leren begrijpen. Gaandeweg komt hij in situaties terecht die allemaal te maken hebben met deze inzichten. Terwijl John en de onderzoekers de geschriften proberen te vinden en te vertalen, werkt de overheid hen aan alle kanten tegen. Zij willen namelijk niet dat deze Belofte uitkomt en zullen er alles aan doen om dit verborgen te houden. De geschriften voorspellen namelijk het ontstaan van een nieuwe beschaving op aarde. Uiteindelijk loopt John alle negen inzichten door en dat brengt hem tot een unieke plek, die hij van tevoren nooit had kunnen begrijpen.

Afbeelding verwijderd door redactie

The Celestine Prophecy is een trage film met veel ongeloofwaardige scènes, waarin je je absoluut niet kunt verplaatsen. Ondanks dat het geen humorfilm is, word je vrij melig van de slechte scènes en om niet te vergeten het slechte acteerwerk. De gebeurtenissen zijn allemaal erg toevallig en dat levert een hoop frustaties op tijdens de film. The Celestine Prophecy probeert je mee te nemen langs alle negen inzichten maar deze reis is behoorlijk slaapverwekkend.

The Celestine Prophecy
Met o.a. Matthew Settle, Thomas Kretschmann en Sarah Wayne Callies.
Regisseur: Armand Mastroianni
Tijd: 99 minuten
Vanaf 20 juli in de bioscoop