66% van de mensen is niet blij met kerstcadeau

Vrije tijd door Sabine
Een kerstboom met daaronder allemaal cadeautjes is natuurlijk hét beeld dat je voor je ziet wanneer je aan kerst denkt. We slaan daarom gulzig cadeaus in voor geliefden, maar nu blijkt dat 66% helemaal niet blij is met hun kerstcadeau!  

Hoewel we elkaar vroeger voornamelijk overlaadden met cadeaus tijdens ’t heerlijk avondje, wordt het steeds gebruikelijker dat je ook onder de kerstboom een presentje achterlaat voor je dierbaren. Harstikke leuk dat iemand aan je heeft gedacht. Maar uit onderzoek is gebleken dat we toch niet zo heel dankbaar zijn. Volgens onderzoek is 66% namelijk helemaal niet blij met het gekregen kerstcadeau.


Van je vrienden moet je ’t hebben

Uit onderzoek onder 1000 mensen van 18 jaar en ouder is gebleken dat tweederde van de mensen niet blij is met het cadeau dat ze van vrienden of familie krijgen. Het meest verschrikkelijke cadeau om te krijgen was volgens hen shirts met teksten of bepaalde statements erop. Op nummer twee stonden saaie films en documentaires, gevolgd door toiletartikelen, sokken en lelijke kleding.

Erg dankbaar zijn we niet, maar veeleisend zijn we dan weer wel. De helft van de ondervraagden vertelde geen cadeau te hebben gekregen van vrienden of familie, terwijl ze dat wél hadden verwacht. Awkward…  

Weg d’r mee

Gelukkig zijn we nog net niet zo ondankbaar dat ongewenste cadeaus meteen in de prullenbak worden gegooid. Bijna 40% geeft het cadeau simpelweg aan een ander! Maar het gaat nog een stapje verder. Meer dan eenderde van de mensen probeert zelfs het geld terug te krijgen!

 
Maar niet alle verschrikkelijke cadeaus worden verbannen uit het huis. De fántastische Tubberware bakjes en géweldige schoonmaakmiddelen verdwijnen gewoon in de keukenlaatjes. Daarnaast worden ook toiletartikelen wel bewaard. Eenvijfde van de ondervraagden gaf trouwens aan weleens een wc-bril te hebben gekregen van een vriend. Het is niet bepaald een vintage Riverdale-stoel, maar hè, je kunt er wel op zitten.  

Wat is het meest verschrikkelijke kerstcadeau dat jij hebt gekregen?