Sterrenstof

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Kates moeder, het tweelingzusje van Bella, is gescheiden toen Kate nog jong was. In haar jeugd was Kate vaak te vinden op Elverson House, bij haar oom, tante, neefjes en nichtjes. Eigenlijk hoorde ze een beetje bij dat gezin. Een gelukkig gezin dat niet gebroken is door een scheiding en 'broertjes' en 'zusjes' om mee te spelen.

In Kates tienerjaren overleed haar moeder. Ze is vlakbij Elverson House verongelukt. Ze was alleen, niemand kan vertellen hoe het is gebeurd. Het is een mysterieuze dood waar Kate liever niet aan herinnerd wil worden, maar als ze terug gaat naar Elverson House roept dit de oude gevoelens weer op. Kan Kate er ooit achter komen hoe of waardoor haar moeder verongelukt is?

Op een feestje van een vroegere vriendin ontmoet ze Adam. Adam is leuk, maar hij heeft een dochtertje en dus ook een vrouw? Hij praat niet over haar... Na een paar 'afspraakjes', inclusief de kinderen weet Kate al wat meer. Is Adam de nieuwe man in haar leven of gaat hij toch terug naar zijn vrouw?

In het boek is het heden vervlochten met de herinneringen van Kate. Gaandeweg worden sommige dingen duidelijker, of toch niet? Hoe zat het precies tussen Charles, haar oom, en haar moeder? Weet Bella dat ook? Waarom schreeuwde haar vader: 'Wat deed je in het water?' Als Kate voorzichtig aan familieleden hierover wat vraagt krijgt ze vaak wazige, halve antwoorden. Echt wijzer wordt ze er niet van. En dan is er ook nog de stem van haar moeder die wat duidelijk probeert te maken...

Aan het begin van het boek moest ik wel eventjes wennen aan het feit dat heden en verleden heel gemakkelijk in elkaar overlopen, maar na een paar bladzijden is het eigenlijk vanzelfsprekend. Het is een mooi geschreven boek dat je meeneemt naar een periode in het leven van een vrouw waarin veranderingen plaatsvinden, die je zelf ook mee zou kunnen maken. Vooral de gedachtegang van Kate vind ik heel herkenbaar.



Justine Picardie
Sterrenstof
271 bladzijden
Uitgeverij: The house of books
ISBN: 90-443-1579-X
Adviesprijs: 17,00 euro

Bestel Online!

Sterrenstof - Women's best
Justine Picardie