Latino Fever met Belle Perez

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Als je je zorgen eens voor een avondje helemaal wilt vergeten, is een optreden van Belle Perez hét medicijn. Met haar vrolijke latino-liedjes zweept Belle grote en kleine zalen op en verandert die in een gigantische Latin dansparty. Het mag duidelijk zijn: Belle is hier inmiddels net zo populair als in België. Daar zong ze als kind in flamencogroepjes en deed ze mee aan soundmixwedstrijden. Met Hello World werd de carrière van Belle Perez gelanceerd, maar het nummer El Mundo Bailando bezorgde de zangeres de definitieve doorbraak. Ze is altijd een groot voorvechtster geweest van de Latin pop-stroming in Europa. Dat succes lukte haar niet meteen, dus begon ze met Engelstalige liedjes. Haar derde album stond wel vol met latin pop. Zo kreeg Belle de roem waar ze naar streefde: haar Spaanstalige Latin liedjes aan de wereld bekend maken. Onvermijdelijk eigenlijk, want 'Latin' zit bij Belle echt in het bloed.

Afbeelding verwijderd door redactie

Latin was het ook wat het publiek afgelopen vrijdag in de Heineken Music Hall geserveerd kreeg. Naast haar eigen liedjes als Que Viva La Vida , Dime, Enamorada, El Mundo Bailando (Chiquitan) en El Ritmo Caliente wist Belle ook van een aantal coversongs een groot feest te maken. Bijvoorbeeld de Gloria Estefan mix of de Gypsie Kings medley: ze geeft er haar eigen draai aan en doet het publiek swingen alsof het nooit anders gedaan heeft. De mensen zingen, dansen, klappen en worden helemaal blij van de positieve liedjes. Het is duidelijk: Belle Perez windt het publiek in één van haar favoriete zalen duidelijk om haar vinger. Dit spektakel duurt meer dan twee uur lang!

Afbeelding verwijderd door redactie

Dit was echt een concert waar je met een positief gevoel naar huis gaat. Je zou nog wel uren verder kunnen dansen op Belle's meeslepende exotisch klinkende muziek.