Hoe handig: 5 trucjes met je Apple Watch

Vrije tijd door Laura

Nu zelfs je tante Greet een Apple Watch heeft, weet je dat ook de slimme horloge niet alleen voor hippe millenials is. Wat moeten we toch zonder onze digitale PA? Telefoontjes opnemen, onze work-outs tracken of een timer zetten, het apparaatje kan alles en meer. Kende je deze 5 trucjes al?

apple watch

Lees ook: Face ID werkt niet door je mondkapje? Zo los je het op!

1. Vind je telefoon

'Ik had 'm nét nog vast!' Hoewel we 24/7 aan ons mobieltje vastgeplakt zitten, raakt-ie ook weleens spoorloos verdwenen. Gelukkig kun je 'm dankzij je Apple Watch in een mum van tijd weer vinden. Swipe omhoog en druk op het icoontje met de iPhone en geluidsgolven. Er wordt dan een geluid op je telefoon afgespeeld. Is dat niet genoeg, houd het knopje dan ingedrukt en de mobieltje geeft ook licht. Hoe slim!

2. Camera-afstandsbediening

Als je een foto van een afstandje maakt, is het altijd maar de vraag of je er goed op staat. Met een Apple Watch is tien keer heen en weer lopen van je iPhone naar je poseerplek verleden tijd. De horloge is namelijk uitgerust met een afstandsbediening voor je camera. Op je Watch krijg je een voorbeeld van wat je iPhone 'ziet'. Bevalt het plaatje? Dan kun je via de Watch een foto nemen. Niet vergeten te lachen naar je mobieltje...

via GIPHY

3. Screenshot maken

Dit wist je vast nog niet! Je kunt dus ook screenshots maken van je Apple Watch. Dat komt vast een keertje van pas, handig om dit dus nu al te weten. Het is simpel: om een screenshot te maken, druk je de Digital Crown en zijknop tegelijk in. De foto wordt automatisch opgeslagen in je iPhone. 

4. Handen wassen

Een heel nuttige functionaliteit in deze corona-periode is Handen Wassen. De Watch merkt dankzij de geluids- en bewegingssensor wanneer jij je handen wast en telt af van 20 tot 0. Zo hoef jij niet meer te tellen en weet je zeker dat je handen zo schoon mogelijk zijn. Je kunt ook inschakelen dat je Watch een reminder geeft om je handen te wassen als je op je thuislocatie aankomt. Handen Wassen werkt alleen op Apple Watch Series 4 en nieuwer.  

5. Zaklamp

Je Apple Watch heeft ook een zaklamp. Er zijn verschillende modussen: wit, knipperend wit en rood licht. Swipe omhoog en klik op de zaklamp om uit te proberen.

Handig voor een concert in de toekomst.

via GIPHY

 

Lees ook: 14 x Deze vage emoji's heb je altijd verkeerd gebruikt