Goed nieuws: Wijn is goed voor dit gedeelte van jouw lichaam

Vrije tijd door Chiara

Tijdens een gezellig etentje of een bijkletsavondje met vriendinnen, op een zwoele zomeravond op het terras of in bad na een lange werkdag. Wijn is echt altijd fijn en maakt elk ontspannen momentje nog aangenamer dan het al is!

Rood, wit of rosé, het maakt jou eigenlijk niet uit. Als echte wijnliefhebber heb jij niet echt een voorkeur. Wijn is altijd lekker en smaakt bij elk gerecht en past bij elke gelegenheid. Al is deze guilty pleasure vaak de reden van jouw oh zo fijne kater de day after… Jij slaat echt geen glas over… Niet alleen omdat vino zo lekker smaakt, maar ook omdat het algemeen bekend is dat dit druivengoedje goed is voor je bloedsomloop en daarmee natuurlijk je hart. 
 
 
Nou wine lovers, we hebben nog meer goed nieuws! Uit onderzoek is gebleken dat wijn niet alleen goed is voor je hart, maar ook voor je brain! Voor deze studie zijn er 13 wijnspecialisten 13 ervaren wijndrinkers onderzocht. Hierbij werden de hersenen van de specialisten en ervaren drinkers gescand op het moment dat zij de geur van hun wijn opsnoven. Uit resultaat blijkt dat wijnexperts die jarenlang ervaring hebben met het ruiken van verschillende wijnen verdikkingen hebben in delen van hun hersenen. Dit heeft weer effect op het deel in de hersenen die het geheugen opslaan. Het goede nieuws is dan ook dat deze  verdikkingen Alzheimer en Parkinson schijnen  te voorkomen. Is dat even mooi meegenomen! 

Dus wanneer jij weer een fles opentrekt en een glaasje inschenkt, snuif jij dan nog maar eens goed aan je glas voor je begint te sippen! En het is natuurlijk ook een goede reden om een wijnproeverij met jouw mede wijnliefhebbers in te plannen! Voor leuke tripjes naar de mooiste wijnbestemmingen, lees je dit artikel! Cheers!

Wat is jouw favoriete wijn?