Zo erg verschillen mannen en vrouwen achter het stuur

Vrije tijd door Sabine

Wanneer we een man horen roepen dat vrouwen niet kunnen autorijden, schieten we vaak uit onze slof en zullen we dat mannetje wel even vertellen hoe het echt zit. Als het op autorijden aankomt vinden we onszelf de beste, maar klopt dat eigenlijk wel? 
 
Als je voor het eerst met je lief op vakantie gaat, kijk je daar vaak al maanden van tevoren naar uit. Heerlijk de zon opzoeken met de liefde van je leven. Als jullie aankomen tenminste. De autorit ernaartoe kan jullie vakantie maken of breken. Om discussies in de auto te voorkomen, deed AutoScout24 daarom onderzoek naar ons rijgedrag. 
 

 
Reisafstand 
Gekibbel in de auto ontstaat al snel wanneer je vriend je erop wijst dat je net wel heel dicht op die auto reed. Bam, de bom barst. Wat weet hij er wel niet van?! AutoScout24 was erg benieuwd naar de verschillen achter het stuur om de eeuwige discussie te kunnen sussen. Dus ze vroeg 1020 Nederlanders naar hun rijgedrag. Helaas is de eerste bevinding 1-0 tegen vrouwen. Het blijkt namelijk dat Nederlandse mannen de afstand tot de eindbestemming beter kunnen inschatten dan wij. Nou ja, die mogen ze hebben.  
 
Een bescheiden meerderheid van de mannen, zo’n 54 procent om precies te zijn, weet ook beter de weg op de buitenlandse snelweg. Maar… de volgende bevinding is veel belangrijker. Zo blijkt uit het onderzoek dat wij vrouwen veel beter kunnen communiceren in geval van nood. Ook scoren we hoog op de gezelschapsladder. 44 procent van de ondervraagden zit graag in de auto met een vrouw. Wij snappen wel waarom. 

 
Ergernissen 
Hoe verder je gaat, des te langer je samen met je vriend in dat kleine blikkie zit. Het is daarom zeker niet bevorderlijk voor de sfeer om in de file terecht te komen. 61 procent van de Nederlandse mannen en vrouwen vindt dit de grootste ergernis. 

Wat 9 procent van de ondervraagden ook als ergernis noemde, was een partner die niet meedenkt. Snappen we ook wel. Wanneer wij in paniek roepen: ‘Moeten we hier naar links of réééchts?!’ Willen we toch wel iemand die ons de goede kant opstuurt. Het onderzoek wees overigens ook uit dat een kwart van de mensen weleens de verkeerde afslag neemt. Alleen maar menselijk natuurlijk.

 
Wat is jouw grootste ergernis achter het stuur?