Supply and Demand

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Dat Amos wordt vergeleken met Norah Jones ziet hij als een compliment. De vergelijking is op zich niet zo verwonderlijk; als je wordt gevraagd om met haar op tournee te gaan dan lijkt me dat er minstens een aantal raakvlakken zijn. Maar op Supply and Demand doet Amos lekker zijn eigen ding. Heerlijke ballads met prachtige teksten die hij op een geweldige manier brengt, hij heeft op zeer subtiele wijze een enorm gevoel voor drama. Op geraffineerde wijze legt hij dat gevoel in zijn stem en de muziek vormt een perfecte omlijsting. Je wordt getrakteerd op soul, blues, folk en country en dat allemaal op één album.

Het openingsnummer en tevens als single uitgebrachte 'Shout out Loud', ligt lekker in het gehoor en in no time zing je mee. Op het nummer 'Careless' kun je heerlijk wegdromen; een moment voor jezelf. Dit in tegenstelling tot het nummer 'Sweet Pea' waar je onmiddellijk vrolijk van wordt. Het bijzondere van dit album is toch wel dat je mee wordt genomen op een reis door verschillende muziekstijlen: soul, blues, gospel, folk en country. De stem van Amos leent zich er allemaal uitstekend voor.


Eerder had ik al gezegd dat Amos een bijzondere band heeft met Nederland. Zijn muziek werd hier van het begin af aan goed ontvangen en zijn concerten waren in een mum van tijd uitverkocht. Op Supply and Demand heeft hij om zijn Nederlandse fans op speciale wijze te bedanken, twee live bonus nummers toegevoegd. Want ondanks het feit dat deze niet eerder op album zijn verschenen, zong het Nederlandse publiek mee met 'Truth' en 'Long Line of Pain'.

In de afgelopen drie jaar is Amos met zijn vaste band bijna onafgebroken op tournee geweest. En als je een groep bevlogen muzikanten zo'n lange periode, tot wel 20 uur per dag bij elkaar zet, dan bestaat de kans dat er iets moois wordt gecreëerd. En dat is dus gebeurd. Supply and Demand.

Picture this: de aankomende donkere dagen, verlicht met kaarslicht en opgewarmd door de warme stem van Amos Lee. Heerlijk.

Amos Lee
Supply and Demand
Label: Blue Note
Adviesprijs: 19,99 euro

Bestel Online voor slechts 16,99!

Supply & Demand
Amos Lee