Herkenbare momenten voor vrouwen die snel praten

Vrije tijd door Kim

‘Sorry, wat zéi je?’. Vaak is dat de reactie die je krijgt aan het einde van je relaas. Oké, misschien praat jij een tikkeltje sneller dan de gemiddelde mens. Ben jij ook zo’n sneltreinprater? Dan komen deze situaties je vast herkenbaar voor! 

Na 10 minuten ratelen ben je al klaar met je verhaal waarvoor de gemiddelde mens toch zeker 20 minuten nodig heeft. Komt dit je bekend voor? Dan ben je vast een snelle prater die door al haar eigen verhalen heen raast. Je bent gelukkig niet de enige die last heeft van spraakwatervallen. Deze dingen komen alle vrouwen bekend voor die snel kwebbelen. 


 
Zelf heb je het niet eens door. Je hebt toch een prima tempo? Pas wanneer je onbegrijpelijke gezichten ziet, zie je in dat je misschien toch weer wat te snel wilt.

Je struikelt vrij vaak over je woorden. Het feit dat je snel praat betekent niet dat je het ook goed kunt. Dus blijf je soms halverwege een zin hangen en kun je het wel opgeven.

Een paar glazige ogen kijken je warrig aan. "Sorry, maar dat kon ik niet helemaal volgen’. Nou daar gaan we weer, net dat hele verslag gehouden. Mag je nog een keer.

Als je een presentatie moet houden, ben je zo klaar. Je praat van jezelf al snel, plus een dozijn zenuwen. Resultaat: je presentatie duurt 3 minuten. 

Soms ga je net iets té snel. Dan heeft je mond een sneller tempo dan je hersenen. ‘Ehh, waar was ik nou ook al weer?’

Wanneer je met iemand praat die nét zo snel als jij babbelt, kun je er nóóit tussenkomen. Zo voelen mensen zich dus wanneer jij kwebbelt. 

 
Ook het vertellen van grappen gaat vaak niet vlekkeloos. Lig jij aan het einde helemaal slap, ben je ook gelijk de enige die in een deuk ligt.


Dan hebben we het nog niet eens over ademnood gehad, bij snel praten hoort vaak ook alles in één adem zeggen. Dat is niet altijd even succesvol, waardoor je wel een zuurstoftank mee mag slepen als je van plan bent om je mond open te trekken.

Tijdens het uitgaan is het ook geen pretje om op supersnelheid te praten. Je bent gewoon niet te verstaan. Dus heel leuk dat die lekkere vent interesse toont, maar jullie kunnen het beter bij dansen houden.

En de grote valkuil onder de snelpraters: enthousiasme. Enorm enthousiast een verhaal vertellen, maar dan wel met de snelheid van het licht. Waarschijnlijk zullen weinig mensen je blijdschap begrijpen.

Praat jij ook sneller dan het licht?