ONM - Special Collectors Item

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Al 2500 afleveringen ONM? Jawel, dat aantal klopt. ONM wordt namelijk al vanaf 3 januari 1994 uitgezonden, toen heette de serie alleen nog Onderweg naar Morgen. Deze soap is gebaseerd op de Amerikaanse soapserie Ryan's Hope, die in Amerika van 1975 tot 1989 werd uitgezonden. Dit was met 3500 afleveringen één van de langstlopende soaps in de geschiedenis van de Amerikaanse televisie.

Terug naar de soap van eigen bodem. Dagelijks werken er ongeveer tachtig mensen voor en achter de schermen aan ONM. Er worden iedere week vijf afleveringen oftewel 88 scènes opgenomen. Niet alles wordt in de studio gedaan. Iedere week is er een draaidag op locatie en er worden elk jaar wel één of meerdere verhaallijnen in het buitenland opgenomen. Al deze interessante facts zijn te lezen in het foldertje dat bij de film zit. Maar daar gaat het natuurlijk niet om. Het gaat om wat er op de DVD te zien is.

Als eerste bekijk ik de speciale jubileumuitzending die op 8 september uitgezonden is. Ik had 'm al een keer gezien, maar het blijft leuk om de hilarische beelden te zien van de talentenjacht onder ONM-acteurs mét gastrollen van Katja Schuurman, Tjeerd Oosterhuis en Endemol-directeur Paul Römer. Annelieke Bouwers (speelt Sanne), Aram van de Rest (speelt Chris), Eric Bouwman (speelt Tonnie), Ilana Rooderkerk (speelt Esmee), Jop Joris (speelt Joost), Lauretta Gerards (speelt Malú) en Levi van Kempen (speelt Junior) worden goed in de maling genomen. Sander de Heer (speelt Marnix) die ontzettend kwaad wordt in de scène zit ook in het complet. Wat speelt hij goed!

Afbeelding verwijderd door redactie
V.l.n.r: Jop Joris, Aram van de Rest, Eric Bouwman, Gürkan Kücüksentürk en Sander Foppele.

In het volgende item zien we hoe de castleden naar Turkije vertrekken, op het vliegveld raakt er een koffer kwijt. Eenmaal in Turkije kijken we mee met de opnames en geeft Erik ons een kijkje op de set. Verder krijgen we al een voorproefje. Ilyas (gespeeld door Gürkan Kücüksentürk) is kwijt. Zijn vrienden gaan op zoek in Turkije. Dat loopt helemaal uit de hand. In de Sneak Preview krijgen we nog nooit eerder vertoond materiaal te zien.

Op de DVD ONM - Special Collectors Edition volgen we Jop Joris die Joost speelt een dagje. Hij laat ons zien hoe zijn dag er uit ziet: in de make-up, eten in de bedrijfskantine, lachen met collega's en natuurlijk worden er deze dag ook scénes opgenomen.

Het volgende hoofdstuk op deze DVD heet Smile. Ieder jaar komt de cast van ONM bijeen voor een fotoshoot. We nemen een kijkje achter de schermen. De acteurs komen ook nog aan het woord. Dit levert hele grappige fragmenten op.

Afbeelding verwijderd door redactie
De cast van de serie met o.a. Jasmine Sendar, Robert de la Haye en Yolanthe Cabau van Kasbergen.

Als laatste kunnen we genieten van de screentests van acteurs die op dit moment in de serie schitteren. We zien beelden van jaren terug waarin Pamela Teves voor het eerst de rol van Bettina Wertheimer op zich neemt en Frits Jansma JP speelt. Maar er zijn ook recentere screentests te zien, van Levi van Kempen, Ilana Rooderkerk, Annelieke Bouwers en vele anderen. Deze nooit eerder vertoonde beelden leveren ook superbeelden op

ONM - Special Collectors Edition mag niet ontbreken in de collectie van echte ONM-fans. Deze DVD is ook geschikt voor mensen die de serie nog nooit gevolgd hebben of soap-haters. Er staan echt hilarische fragmenten op dit schijfje. Wil je 'm ook? Surf dan naar de webshop van BNN, want hij is alleen daar verkrijgbaar.

Afbeelding verwijderd door redactie


ONM - Special Collectors Edition
Met o.a. Annmieke Verdoorn, Aram van de Rest, Jasmine Sendar en Levi van Kempen.
Tijd: 60 minuten
Adviesprijs: 12,50 euro via de BNN webshop
Adviesleeftijd: zes jaar