Chef!

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

"Mijn naam is Gareth Blackstock en ik ben hoogst onsympathiek. Mijn enige betrachting in dit leven is de meest delicieuze en geraffineerde gerechten door die keukendeur te sturen. En als dat enkele mensenlevens kost, dan is dat mooi meegenomen!" Welkom in het met twee Michelin-sterren bekroonde klasserestaurant Le Chateau Anglais, gelegen in het hart van het Engelse graafschap Oxfordshire. Baas in de keuken is Gareth Blackstock (Lenny Henry), een kok met een aan het absurde grenzende passie voor zijn vak. Niets en niemand is belangrijker dan het maken van goed voedsel. Voor luie en ongeïnteresseerde keukenhulpjes is Gareth een hel, en zij voor hem. Het zorgt voor hilarische voorvallen en woedende preken van de kok bij wie de bekende tv-kok Gordon Ramsey een doetje is. En de arme Gareth heeft ook nog een monster van een vrouw...

Afbeelding verwijderd door redactie

Chef! was in Engeland te zien op de BBC van 1993 tot en met 1996. Er werden drie seizoenen gemaakt en vooral de eerste twee daarvan hebben een hoog lachgehalte. Serie 1 gaat vooral over Gareth's uitspattingen op het werk, zijn problemen thuis en zijn droom ooit zelf eigenaar te zijn van een restaurant. In seizoen 2 wordt hij dan ook eindelijk de grote baas van Le Chateau Anglais, maar ook dat blijkt niet zo geweldig te zijn als hij dacht. In het iets mindere seizoen 3 loopt alles wat maar mis kan gaan in de soep, zowel met het restaurant, als met het huwelijk van Gareth. Ze scheiden uiteindelijk.

Afbeelding verwijderd door redactie

Dat het typetje van Gareth Blackstock gebaseerd is op Gordon Ramsey mag duidelijk zijn. Ook Gareth scheld en tiert zijn personeel de huid vol. Dit levert vooral hilarische dialogen op met Everton, gespeeld door Roger Griffiths. De eerste DVD is echt briljant, maar het lijkt naarmate de serie loopt dat het steeds minder wordt. De tweede is ook nog wel leuk, maar bij de derde lijkt het alsof de lol er af is. De serie had naar mijn mening eerder mogen stoppen, want het derde seizoen haalt het bij verre niet bij de eerste twee.

Chef! seizoen 1, 2 en 3
Met Lenny Henry, Claire Skinner, Roger Griffiths, Caroline Lee-Johnson e.a.
Speelduur: elk 7 afleveringen van 30 minuten
Adviesprijs: 14,49 euro per stuk
Adviesleeftijd: AL

Bestel voordeliger online!

Chef - Seizoen 1


Chef - Seizoen 2


Chef - Seizoen 3