Liefde & Geluk

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Van Zonneveld is journalist en communicatiewetenschapper en heeft 22 bekende Nederlanders bereid gevonden om openhartig met hem te praten over Liefde & Geluk. Wat houdt dat thema voor hen persoonlijk in? Waar worden zij gelukkig van? Zijn zij eigenlijk wel gelukkig met het leven dat zij nu leiden? Robert Long, Caroline Tensen, Gerard Spong, Dyanne Beekman, Geert Wilders en Paul Jambers zijn maar een greep uit de vele BN'ers die verrassend openhartig durfden te zijn in gesprek met Van Zonneveld.

Het boekje laat heel duidelijk zien dat ? hoe beroemd of rijk je misschien ook bent ? je niet ontkomt aan persoonlijk leed of tegenslag. Maar juist door deze tegenslagen weet men geluk en liefde op waarde te schatten. De meesten zijn het erover eens dat geluk bestaat uit momenten; het is geen permanente staat waarin je verkeert. Volgens Herman Heinsbroek ligt de sleutel tot geluk in tevreden zijn met jezelf. Teveel mensen laten volgens hem hun geluk afhangen van anderen.

Angela Groothuizen legt uit waarom ze waarschijnlijk nooit zal trouwen en Rinus Michels alias 'de Generaal' vertelde drie maanden na de dood van zijn vrouw dat het leven voor hem niet meer hoefde. Dit gesprek was meteen een van de laatste interviews die hij nog gaf voor zijn eigen dood. Tatjana Simic vertelt openhartig hoe ze het trauma uit haar jeugd heeft aangepakt en nu gelukkiger is dan ooit tevoren.

Relaties, gezondheid, geld, macht en materialistische zaken passeren de revue in dit handzame boekje. Omdat elk interview een apart hoofdstuk is, kun je het boek gemakkelijk oppakken en ook weer even wegleggen als je iets anders moet doen. Het is goed en vlot geschreven en leest daarom erg prettig. De manier waarop de interviews zijn uitgewerkt is heel integer. Maar vooral het kijkje in het persoonlijke leven van deze BN'ers en hun openheid over zeer persoonlijke zaken, vond ik indrukwekkend. Sommigen van hen hebben een levenswijsheid die me imponeerde en doen uitspraken die me stof tot nadenken geven. Kortom: het boekje prikkelde me en dat is iets waar ik dol op ben!

Afbeelding verwijderd door redactie


Boris van Zonneveld
Liefde & Geluk
189 bladzijden
Uitgeverij: www.houseofbooks.nl
ISBN: 90-443-169-07
Adviesprijs: 9,95 euro

Bestel Online!