Een kwispelende kerst

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Samen met elfje Marianna gaat Buzz op zoek naar vervangende rendieren. De politie en de Gouden Gids bieden geen uitkomst, maar toevallig stuiten ze op de circuswagen van Pierre La Ronde. Daarin blijken acht dieren te zitten, zonder baasje. Het zijn alleen geen rendieren, maar honden. Dat is echter maar een klein obstakel, want zoals Buzz altijd zegt: ?je moet gewoon creatief zijn?. De acht honden krijgen dus vliegles en wentelen zich voor even in een luxe die ze nog nooit eerder hebben ervaren.

Hondvoerd

Maar dan gebeurt er een ramp: circusbaas Pierre steelt zijn honden terug. Zonder honden geen kerst, want er is geen tijd om nog vervanging te regelen. Net als Buzz het slechte nieuws aan de kerstman wil vertellen, ontdekt de kleine Marianna sporen in de sneeuw. Ze gaat op pad om de ?hondvoerde? dieren te zoeken. Pierres hond Frans helpt Marianna de rest te bevrijden. Hij heeft genoeg van zijn harteloze baasje en werkt liever voor de kerstman. Zo beschikt die uiteindelijk over negen vliegende ?reindogs?. Ze brengen hem de hele wereld over, en op het einde van de rit wacht de honden een verrassing die ze dubbel en dwars hebben verdiend.

Knutselen en leren over honden

De dvd bevat verschillende leuke extra?s. In Hondenverhalen worden alle hondenrassen voorgesteld. Van chihuahua tot bullterriër, je krijgt al hun karaktereigenschappen te zien. Een leuke bezigheid voor in de vakantie vind je bij Vakantiehobby?s. Hier leer je stap voor stap een piepschuimen sneeuwpop te knutselen, plus een papieren kerstster en een botje met de naam van de hond erop. Ook het spelletje Alles door elkaar is de moeite waard voor de kleintjes. Ze kunnen hun hondenkennis testen door de negen cartoonhonden te matchen aan hun real-life evenbeelden. Na het kijken van de extra Hondenverhalen, is dit goed te doen. Verder kun je nog een videoclip uit de film bekijken en twee korte trailers van andere kinderfilms.

Darth Vader als verteller

De film uit 2001 is nu pas hier verkrijgbaar op dvd. James Earl Jones (beter bekend als Star Wars Darth Vader) heeft in Nine Dog Christmas de rol van verteller. We zijn de laatste jaren op animatiegebied behoorlijk verwend met prachtig vormgegeven Disney/Pixarfilms als Finding Nemo en Cars. Nine Dog Christmas is niet zo?n visueel hoogstandje. Het is ?gewoon? een tekenfilm en oogt daardoor al gauw saai.
De karakters van de honden zijn schattig, maar ook weer niet zo aandoenlijk dat kinderen een pluchen Sneeuwvlok of Tank zullen willen aanschaffen. Wel lachwekkend, maar niet origineel zijn de boksende boxer, de Schots sprekende Schotse terriër en het Frans sprekende hondje Frans. Verwacht als volwassene niet dat er voor jou ook grappen in de film zijn verwerkt, want in tegenstelling tot de meeste familiefilms is dat hier niet het geval. Nine Dog Christmas is een echte kinderfilm, natuurlijk met een happy end. Leuk voor in de kerstvakantie, maar een hoogvlieger is het niet.

Afbeelding verwijderd door redactie

Nine Dog Christmas
Met o.a. de stemmen van James Earl Jones en Scott Hamilton
Tijd: 56 minuten
Adviesprijs: 17,99 euro
Adviesleeftijd: alle leeftijden

Bestel Online voor 15,99!

Nine Dog Christmas