Weet je nog wel?

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Er was al een eerste deel van de 'Weet je nog wel.. ' serie, met liedjes van sterren van lang geleden als Willy Alberti, Eddy Christiani en Wim Sonneveld. En dit sloeg zo aan dat er een tweede deel is uitgebracht. Een prachtig boek met twee cd's. Eén met de originele liedjes en de andere cd bevat van alle liedjes de meezingversie.

Ik had niet verwacht veel te kennen van deze liedjes. Namen als 'De Spelbrekers', 'The Ramblers' of 'Het Lowland Trio' zeiden mij in eerste instantie helemaal niets. Maar tijdens het beluisteren van de cd kwam ik toch meer nummmers tegen dat ik had verwacht. Ook al ben ik 27, veel van deze liedjes worden nog regelmatig gezongen. Wie kent niet de reclamejingle: 'pin..pin..pin..de ene cash, de ander...'. Ik heb dus nooit geweten dat dit oorspronkelijk een liedje is van Wim Sonneveld. Het origineel heet echter 'Poen'. Of 'Oh, wat ben je mooi!'. Ik kende alleen de uitvoering van Sugar Lee Hooper, maar het origineel blijkt van De Spelbrekers te zijn.

De échte klassiekers mogen natuurlijk ook niet ontbreken: 'Mama' van Heintje of 'Over 25 jaar' van the Ramblers en 'Tulpen uit Amsterdam' van Guus Westdorp. Maar ook de, voor mij, minder bekende liedjes als 'Spring maar achterop' van Eddy Christiani of 'M'n wiegie was een stijfselkissie' van Rika Jansen zijn zeker de moeite waard om eens (en nog eens en nog eens) te beluisteren.

Afbeelding verwijderd door redactie

Het boek is in extra groot formaat. Alle liedteksten van de cd staan erop zodat je de meezingcd kan opzetten en met zijn allen lekker eens kan gaan meezingen. Het is prachtig geïllustreerd. Mooie oude foto's en zelfs wat reclameplaatjes en het bankbiljet van twee gulden vijftig. Ik heb dus nooit geweten dat die ooit bestaan heeft. De liedteksten in het boek zijn in extra groot formaat gedrukt, dus goed leesbaar. De meezingcd is opgenomen door het 'Hollands Sterren Orkest' onder leiding van Guus Westdorp.

Voor mij is het niet een cd om dagelijks te gaan beluisteren, maar als je uit 'die goeie, ouwe tijd' komt, is het zeer zeker een goede uitbreiding van je cd-collectie. Maar nu het steeds belangrijker wordt gevonden om dingen 'van vroeger' te weten, hoe je ouders of grootouders dingen beleefden, is deze cd écht een aanwinst om eens lekker met je (groot)ouders te gaan luisteren en mee te zingen natuurlijk. Wie weet tot welke prachtherinneringen dit boek en deze cd nog leiden.

"Weet je nog wel..." deel 2
Diverse artiesten
Label: Disky
Speelduur: ca. 66 minuten
Adviesprijs: 25,99 euro