Waarom het leuk is om ouder te worden

Vrije tijd door Marleen_S
Moedeloos blaas je dat extra kaarsje uit op je verjaardag. Ineens ben je een ‘u’ en krijg je nog net geen seniorenkorting bij de trein. Baal je van het ouder worden? Wij geven je 22 redenen waarom ouder worden da bom is!

 
Oké, je wordt niet meer ’s avonds fijn ingestopt met warme melk en een verhaaltje, maar nu je ‘later groot bent’ mag je wel zelf bepalen wanneer je naar bed gaat. En of je nog drie koekjes van tevoren eet, een enge film kijkt en bonus, je zelf bepaalt of je lover blijft slapen die avond - als je niet überhaupt al samenwoont. Ouder zijn én worden is awesome!
 
Er zijn honderden voordelen te bedenken waarom het heerlijk is op jezelf te wonen. Zelfs in je uppie.

Was je vroeger nog rete-onzeker of je er wel bijhoorde met je glittergympen en roze beugel, nu loop je vol zelfvertrouwen in je leren rok over straat.Sowieso: hoe ouder je wordt, hoe zekerder je wordt over je uiterlijk en je prestaties.

En hoe minder het je boeit als mensen je niet mogen. 

Vanaf het moment de klok twaalf uur sloeg en je zestien werd (inmiddels moet dit zelfs achttien zijn), was het feest: legaal alcohol drinken! En nu je echt oud bent, is het zelfs de normaalste zaak van de wereld om na je werk een glas rosé te atten. Na een 'moeilijke' dag dan.

Niet meer kotsmisselijk wagenziek achterin de auto bij papa en mama zitten, nee, je mag al jaren zelf rijden. Van scheuren tot bekeuren. Hoe fijn is het om je eigen auto te hebben?!

Nee, kindertjes kwamen echt van de ooievaar en Klaas Vaak strooide zand in je ogen. Yeah, right. Nu als volwassen dame ben jíj het die zelfverzonnen verhaaltjes mag verzinnen en vertellen aan je neefje of je kind. 

De wereld leek zo eng en boos als kleine kleuter, maar met jouw inmiddels één meter zeventig toren je boven iedereen uit. Achtbanen, grote hoogtes: een peulenschil.

Je kan en mag eindelijk de baas spelen over mensen. Awesome!

Nu je een fulltime baan hebt, zittend in een echt mantelpakje en leidinggeeft aan je team, nemen mensen je eindelijk serieus. Dat werd tijd.Enge films mag je ongelimiteerd zien. En je bent maar drie dagen bang voor spiegels, kletterende kastdeuren en douchegordijnen in plaats van een heel jaar.

Je kan terugkijken op een fantastische jeugd van Disney-prinsen en The Backstreet Boys. Thank God worden je herinneringen van jou als bezeten Justin Bieber-fan bespaard.

Inmiddels pak je dingen veel beter aan met de levenservaring die je hebt opgebouwd. Ruzie? Jij blijft rustig. Conflict op je werk? Jij relativeert. Wat is het toch fijn om volwassen te zijn!

Als je iets wilt, een chocoladereep bij de kassa of een Kinder-ei, dan mag je het. Zonder te vragen.

Je begint het acht uur journaal steeds beter te begrijpen en zit niet alleen maar op het weer te wachten.

Tentamens, toetsweken, proefwerken en de hel, de scriptie: nooit meer hoef je het mee te maken!Je mag koffie drinken wanneer, waar en hoe laat je het wilt.

Moeilijke woorden kun je niet alleen begrijpen, maar ook uitspreken en in hele normale zinnen gebruiken. 

Als jij die verdomde worteltjes niet wilt eten, dan eet je die worteltjes niet.

Je weet inmiddels wat seks is en hoe het ongeveer moet. En je mag het hebben zo vaak en wanneer je maar wilt, zonder smoesjes te verzinnen tegenover je moeder. 

Een rat? Een hamster? Een kitten? Elk willekeurig huisdier mag je uitkiezen. 

Je collega's zijn ook een stuk fijner om mee te leven dan je klasgenoten op de middelbare school. No more geroddel en gepest, maar iedereen laat elkaar - min of meer - in zijn/haar waarde.
 
Wat vind jij heerlijk aan het volwassen zijn en ouder worden?