Misdaad in Florence

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Twee meisjes zijn verwikkeld in een vurige relatie. Een priester en een Amerikaanse journalist hebben één ding gemeen: een vervreemdende schoonheid. Wat verbindt al deze mensen en gebeurtenissen met elkaar? Het onderzoek van Ferrara leidt tot antwoorden, maar ook tot een verontrustende ontknoping?

Het boek wist me niet meteen te boeien, maar toen ik eenmaal halverwege was, kon ik Scarabeo met moeite wegleggen. Vanaf het begin heb je wel een vermoeden wie de moordenaar zou kunnen zijn, maar zijn motieven blijven tot het einde in nevelen gehuld.

De personages zijn goed uitgewerkt en het recherchewerk is minutieus beschreven. Waarheidsgetrouw, want de auteur, Michele Giuttari, stond zelf ooit aan het hoofd van het Florentijnse rechercheteam. Hij ontdekte destijds wie er achter de misdrijven zat die werden toegeschreven aan het zogenaamde 'Monster van Florence', dat tussen 1968 en 1985 dood en verderf zaaide in de Italiaanse stad. Scarabeo is gebaseerd op waargebeurde feiten uit deze zaak. Hoewel de schrijfstijl hier en daar een beetje hapert, maakt het ijzersterke verhaal veel goed. Al met al een vlijmscherpe misdaadroman die me verraste.

Michele Giuttari
Scarabeo
304 bladzijden
Uitgeverij: De Boekerij
ISBN: 978-90-225-4633-8
Adviesprijs: 18,95 euro


Scarabeo
Giuttari, M.