TIP: Nederlands eerste beddenbioscoop opent!

Vrije tijd door Michelle

Na dagenlang opgesloten te hebben gezeten met Netflix en Videoland, je alle Zoom meetings op je slippers hebt uitgespeeld en de digitale borrels achter je laptop je neus uitkomen, is het nu wel weer eens tijd voor iets leuks. We hebben meer dan 200 dagen (noodgedwongen) thuis films gekeken vanuit bed en nu komt er met de heropening van bioscopen en theaters iets bijzonders aan: op 7 juni opent de allereerste beddenbioscoop van Nederland haar deuren in de Houthavens van Amsterdam.

Filmfans kunnen hier tot 23 juni hun grootste droom uit laten komen; languit liggend de beste films kijken in een bioscoop met het grootste scherm van Nederland - alles natuurlijk met het in acht nemen van de huidige coronaregels. Wel zo fijn: eten en drinken krijg je gewoon op jouw luxe boxspring geserveerd. Dat is weer eens iets anders dan je ontbijt op bed of die zak chips op het nachtkastje.

Het initiatief voor de beddenbioscoop komt van Matt Sleeps dat eerder al furore maakte met ‘s werelds eerste Hangover Bar. Het spraakmakende matrassenmerk wil nu iets bijzonders bieden nadat we tijdens de maandenlange lockdown massaal films hebben gekeken in bed. Daarvoor hebben ze de 4.200m2 van Theater Amsterdam omgebouwd tot een beddenbioscoop. Op de plek waar normaal 1.500 stoelen staan, vind je nu 15 tweepersoons luxe boxsprings. Elk bed staat op een eigen verhoogd plateau zodat je liggend perfect zicht hebt op het gigantische scherm waar de beste blockbusters worden vertoond. Zowel vroege vogels, snoozers, als nachtbrakers aan hun trekken, want er zijn voorstellingen verspreid over de dag. Daarnaast zijn er op woensdagmiddag en in het weekend ook speciale kindervoorstellingen.

Vanaf vandaag reserveer je online een bed voor maximaal twee personen. Een bed voor twee personen kun je vanaf 45 euro vooraf reserveren of ter plekke boeken. Bedden worden na elke voorstelling verschoond en een pyjama is niet verplicht, maar maakt je bezoek aan de beddenbioscoop natuurlijk wél helemaal af.

Gratis voorstelling voor zorgmedewerkers

Ben of ken je iemand die in de zorg werkt? Voor zorgverleners die een zwaar jaar achter de rug hebben, wordt een speciale voorstelling georganiseerd die ze gratis bij kunnen wonen. Via dit formulier nomineer jij jouw zorgheld!

Meer informatie over de beddenbioscoop en de volledige programmering vind je op de website van Matt’s Beddenbioscoop.

 

Matt Sleeps - Beddenbioscoop from Matt Sleeps on Vimeo.