Lekker buiten leven

Vrije tijd door Redactie Ze.nl
Vier seizoenen

De herfst en de winter zijn ideale maanden om eens goed na te denken over wat je het liefst met de ruimte in jouw tuin zou willen doen. De meeste mensen wensen een gezellige tuin of een veelzijdige buitenplaats als uitbreiding van hun huis. Deze moet dan het liefst goed ontworpen zijn zodat de bezigheden buitenshuis moeiteloos doorlopen naar binnenshuis. Een tuin associëren we met de goede dingen des levens, met de nadruk op ontspanning en recreatie. Maar er zijn maar weinig mensen die veel tijd willen besteden aan het onderhoud van hun tuin. Hoe creëer je een tuin die uitnodigt om te ontspannen, waar je vrienden kan verwelkomen, je in stijl kan barbecueën, en dineren en tijd met je familie door kan brengen? Lekker buiten leven gaat niet over het compleet herinrichten van je tuin, maar over het creëren van een stijlvolle, bijzondere en functionele buitenleefplek.

Snel en simpel

Schrijfster Clare Matthews is een bekende Britse tuinarchitecte, die niet alleen in een groot aantal vooraanstaande tuinmagazines heeft gepubliceerd, maar ook regelmatig te zien is geweest in het programma Gardener's World van de BBC. Haar drie kinderen vormden een belangrijke inspiratiebron bij de totstandkoming van dit boek. Lekker buiten leven is een uitstekend boek om in te lezen en bij weg te dromen terwijl het buiten regent of sneeuwt. Het boek met veertig leuke tuinprojecten bestaat uit vijf onderdelen: buiten eten, ontspannen en ontsnappen, decoratie en verlichting, stijlvolle beplanting en spelen. Hierdoor komen alle aspecten van het buitenleven aan bod. Met eenvoudige stap-voor-stap instructies zei je hoe je met meubels en details een tuin kan maken waarin je nog meer geniet. In elk hoofdstuk vind je snel uitvoerbare en praktische tips om het uiterlijk van je tuin te verfraaien, waardoor je meer tijd aan buitenleven wilt besteden.

Inspirerende ideeën

Hoe maak je van je tuin een praktische picknickplek of veilig toevluchtsoord? En hoe kleed je die een beetje leuk aan? Voor dingen zoals bijvoorbeeld een picknickkist, barbecue-emmer, hangmat, windbreker en rustieke bank vind je een kleine werkbeschrijving. Hierin staat precies beschreven wat voor materiaal je nodig hebt, wat de moeilijkheidsgraad is en hoelang je er mee bezig bent. In de natte maanden is het heerlijk om te knutselen aan decoratieve accessoire zoals een toren of kandelaar van wrakhout, tuinlantaarns of een lintenscherm. In het voorjaar kan je dan meteen beginnen met het beplanten van bijvoorbeeld een minimoestuin, mobiel fruitscherm of vastepantengazon. Elk onderdeel bevat ook een paar pagina's met 'snel en simpel' te realiseren verfraaiingen. Met een tipi, piraten- en prinsessenfeest of een toverboom wordt een binnenplaats voor de kinderen al snel een droomtuin. Lekker buiten leven staat vol inspirerende ideeën die elke gelegenheid nog specialer maken. Dus als je in 2008 gezellig met familie of vrienden in jouw tuin wilt eten of relaxen, of als je gezellige dingen wilt doen met je kinderen, kruip dan nu lekker op de bank met Lekker buiten leven en bedenk alvast je eigen droomtuin en buitenleven.

Clare Matthews
Lekker buiten leven
160 bladzijden
Uitgeverij Kosmos
ISBN: 9789021582870

Bestel Online!

Lekker buiten leven !
Caitlín Matthews